Fontaines D.C., s̶i̶s̶t̶e̶r̶, The Man & His Failures

Αθήνα @ DeathDisco

Fontaines D.C., s̶i̶s̶t̶e̶r̶, The Man & His Failures Αθήνα @ DeathDisco
Συγκροτήματα Fontaines D.C., s̶i̶s̶t̶e̶r̶, The Man & His Failures
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος DeathDisco
Διεύθυνση Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 12 / 15 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Stores, Ευρυπίδης, Viva Kiosk (Σύνταγμα, Τεχνόπολη), Syd records, Sound Effect Records, Rhythm Records
Διοργανωτής Primitive Music

Η Primitive Music παρουσιάζει:

Fontaines D.C. | s̶i̶s̶t̶e̶r̶

The Man & His Failures

Death Disco | Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου 24, Ψυρρή

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 | 21:00

FB Event

#FontainesD.C. #s̶i̶s̶t̶e̶r̶ #PrimitiveMusic

Τιμές Εισιτηρίων:

Προπώληση: 12€

Viva.gr

Ταμείο: 15€

Φυσικά Σημεία Προπώλησης:
Syd records : Θεμιστοκλέους 86, Αθήνα
Sound Effect Records : Σπ. Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου
Rhythm Records : Εμμ. Μπενάκη 74, Αθήνα

Αυθεντικό και ολόφρεσκο Irish post punk απευθείας από το Δουβλίνο.

Η πόλη του James Joyce συνεχίζει να γεννάει…

Οι Fontaines D.C. έρχονται από την «Μαύρη λίμνη», αυτό άλλωστε σημαίνει και η λέξη Dubhlind ή αλλιώς Δουβλίνο, με 3 singles στο ενεργητικό τους, και με το τέταρτο να βρίσκεται προ των πυλών με ημερομηνία κυκλοφορίας την 9η Νοέμβρη, προάγγελο του full length LP τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.

Ήδη υπέγραψαν με την Partisan Records (Black Angels, Idles, Lumerians κ.α) και έχουν παρουσιάσει τραγούδια όπως τα Boys in the better land και Hurricane laughter, άρα το μέλλον προμηνύεται αισιόδοξα «σκοτεινό» για τους ιρλανδούς post rockers. Το παρόν τους θα το αφήσουν στην Αθήνα και στη Death Disco, μια πόλη και ένα χώρο που ξέρουν καλά να αγκαλιάζουν ό,τι νέο και πολλά υποσχόμενο υπάρχει στη σύγχρονη post punk σκηνή.

Μπορεί δημιουργοί όπως ο Mark E. Smith (The Fall) να μην βρίσκονται πια ανάμεσά μας, φρόντισαν όμως να αφήσουν πίσω τους την έμπνευση από τα στενά της πόλης στους επόμενους, οι οποίοι διεκδικούν το μέλλον δυναμικά.

Μια τέτοια μπάντα είναι οι Fontaines D.C. τους οποίους αναμένουμε με ενθουσιασμό για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στη Death Disco.

"The energy, the urgency and the emotion of these brilliant new songs made me stand up and take notice that this is the band I've been waiting for" John Richards - KEXP, Seattle

"I've played this about 15 times since yesterday. It's a bit like hearing Idles for the first time. I really think there's something here" Steve Lamacq / BBC 6 Music

"This band just keep getting better and better" Rough Trade

Fontaines D.C.

Website
Facebook
Instagram
YouTube
KEXP session

Οι s̶i̶s̶t̶e̶r̶ (με μικρό 's' και διαγραφή σε όλο το μήκος του ονόματος) είναι ένα ηλεκτρικό minimal rock τρίο. τα μέλη του έχουν αναμειχθεί σε διάφορα μουσικά σχήματα μέσα στα χρόνια, στην Αθήνα, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η τυπική αρχή έγινε το 2016. τα κομμάτια του πρώτου τους δίσκου με τον τίτλο untrue γράφτηκαν σχεδόν προσχηματικά, με σκοπό να γνωριστούν μουσικά μεταξύ τους. η παραγωγή του λαμβάνει χώρα τους πρώτους μήνες του 2017 στο studio Suono του παραγωγού και μουσικού Coti K. ("The Man From Managra"), όντας το πρώτο album που στήνεται εξ ολοκλήρου εκεί με τη φροντίδα του Coti K.

Φτιαγμένο στα τυφλά σημεία ανάμεσα στην αρμονία και τη δυσαρμονία, ξεγλιστρώντας από τη συναισθηματική ορθότητα, το untrue στέκεται πιο οικεία δίπλα σε έννοιες όπως η ταχύτητα και η ένταση, το φως και η σκιά, μιλώντας για καταστάσεις από ένα εσώτερο διάστημα, την πυρετική αίσθηση μιας βιοχημικής εμπειρίας.

Το untrue είναι ένας ηλεκτρισμένος δίσκος, μουσική για εκείνους που γλιστράνε απαρατήρητοι έξω από το μυαλό τους. Κυκλοφορεί σε 500 αντίτυπα κλασικού μαύρου βινυλίου (140 γρ. , 12") από το Underflow Records (Underflow Record Store & Art Gallery). Αυτόν τον καιρό, οι sister  φτιάχνουν το προσχέδιο για μια δεύτερη κυκλοφορία πιθανώς μέχρι και το τέλος του 2019.

s̶i̶s̶t̶e̶r̶ 
Bandcamp
Facebook
YouTube

Οι The Man & His Failures είναι μια ιδέα που καρφώθηκε στο μυαλό του Manos K. (κατά κόσμο Μάνου Καρακατσάνη, ιδρυτικού μέλους των Mani Deum) για ένα project που θα αναμιγνύει folk/blues/dark στοιχεία με ηλεκτρονικούς ήχους, drum machines και ιδιόρρυθμες λούπες. Ένα σχήμα που δεν διστάζει να πειραματιστεί με τα κλασσικά rock όργανα και αναλογικούς ήχους σε παράλληλη πορεία και ζεύξη με τους ψηφιακούς. Αυτή η πρώτη προσπάθεια αποτυπώνεται στο EP με τίτλο “Persona Non Grata” το οποίο κυκλοφορεί απο την A Man Out of A Man.

The Man & His Failures

Bandcamp
Facebook
YouTube

Primitive Music
Website
Facebook

  • SHARE
  • TWEET