The Callas

Αθήνα @ Χοροστάσιο

The Callas Αθήνα @ Χοροστάσιο
Συγκροτήματα The Callas
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Χοροστάσιο
Διεύθυνση Σκουλενίου 2, 1ος Όροφος (Πλατεία Κλαυθμώνος)
Τηλέφωνο 210-3314330
Τιμή εισιτηρίου 3 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Χοροστάσιο presents

Velvet Party!

A Double Bill Night

The Callas

New Album Release Gig
+
Jim Sclavunos (Nick Cave And The Bad Seeds)

DJ set

The Callas

Μετά από δύο πετυχημένα albums σε παραγωγή του Jim Sclavunos οι The Callas παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά “Trouble and Desire” στην οποία έχουν συνεργαστεί με τον Lee Ranaldo των Sonic Youth.

H συνεργασία τους με τον Lee Ranaldo ξεκίνησε από το soundtrack της ταινίας τους “The Great Eastern” και συνεχίστηκε στο νέο τους album “Trouble And Desire” όπου έχει γράψει την μουσική στα ατμοσφαιρικά Octopus parts 1 to 7 που ενοποιούν όλη την ιδιαίτερη και “weird” αίσθηση του άλμπουμ. Ο ίδιος περιέγραψε την εμπειρία του: «Ήταν χαρά μου να γνωρίσω τους The Callas και να συνεργαστώ μαζί τους στο νέο τους album – συναντηθήκαμε πριν μερικά χρόνια όταν μου τράβηξε το ενδιαφέρον ο καλλιτεχνικός τους κόσμος στην Αθήνα. Είμαι fan της visual art τους και πέρασα καταπληκτικά γράφοντας μουσική μαζί με αυτούς τους ομοϊδεάτες ταξιδιώτες. Η συνεργασία μας απογειώθηκε γρήγορα και ήταν τόσο φυσική – μιλάμε την ίδια γλώσσα και οι συναυλίες που κάναμε μαζί ήταν η απόλυτη έκρηξη! Αγαπώ την κοινότητα καλλιτεχνών που έχει μαζευτεί γύρω τους και ελπίζω ότι θα συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον.»

To πρώτο single “Acid Books” έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιούλιο στο site του indie μουσικού περιοδικού It’s Psychedelic Baby, το video του κομματιού “Trouble and Desire” έκανε πρεμιέρα στο αμερικάνικο site Brooklyn Vegan, ενώ το πρώτο ελληνόφωνο τραγούδι τους "Μελανιά" έκανε πρεμιέρα στο New Noise magazine.

The Callas with Lee Ranaldo - Trouble and Desire
Dirty Water Records London / Inner Ear
LP/CD/Digital

Jim Sclavunos

Ο Jim Sclavunos εκ Brooklyn ορμώμενος και βασικό στέλεχος της No Wave σκηνής των late 70's έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως η Lydia Lunch, The Cramps, Sonic Youth. Τα τελευταία 25 χρόνια είναι από τα πιο βασικά μέλη των Nick Cave and The Bad Seeds και συνεργάστηκε με τους The Callas στην παραγωγή δύο album (Am I Vertical?, Half Kiss Half Pain)

Doors: 9pm
Live: 9:30pm
DJ set: 11pm

Damage: 3€ [donation box]

  • SHARE
  • TWEET