Music Now: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αθήνα @ Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου

Συγκροτήματα Music Now: Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου
Διεύθυνση Γ. Ζωγράφου 17
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Για άλλη μία φορά, φέτος το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του Music Now, του θεσμού που από την πρώτη στιγμή απέκτησε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση  κοινού και καλλιτεχνών και συζητήθηκε έντονα στους κύκλους των καλλιτεχνών και των πολιτιστικών δρώμενων, θα φιλοξενήσει στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, μουσικές προτάσεις από παλαιούς και νέους δημιουργούς και δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους του πολιτισμού να εκφραστούν μέσα από ένα νέο σύγχρονο θεσμό που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας.

Ενδεικτικά, θα μας επιτρέψετε να σας αναφέρουμε τις περσινές συμμετοχές:

Εθνική Λυρική Σκηνή (Οπερέτα Αναλογίου - Όπερα Βαλίτσας) - Θ. Μικρούτσικος - Ρ. Αντωνοπούλου - Θ. Παπαδόπουλος - Ε. Πασπαλά - Τ. Φαραζής - Μ. Σουρβινός - Smyrna - M. Σαριδάκης - Κ. Πολέμη - Σ. Λάντσιας - Γ. Κιουρτσογλου - D. Lynch - Δ. Βασιλάκης και πολλά νέα σχήματα από τον χώρο της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Επίσης, παρουσιάσθηκε το δημιουργικό έργο όλων των επιμορφωτικών τμημάτων του Δημοτικού μας Ωδείου [χορωδίες, μουσικά σύνολα, μουσικοθεατρικές παραστάσεις] υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Σόνιας Θεοδωρίδου, καθώς και οι παραστάσεις του Θεατρικού μας Τμήματος, με το έργο του Θ. Ουάιλντερ «Η μικρή μας πόλη».

Επίπλέον θα θέλαμε  να αναφερθεί το πιο σημαντικό και αισιόδοξο για μας, η παρουσία του κόσμου και η επισκεψιμότητα των πολιτών τόσο από τον Δήμο μας όσο και από τους όμορους δήμους, που ξεπέρασε τους 15.000, καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Η πάγια πολιτική μας για Ελεύθερη Είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις, συνεισφέροντας προαιρετικά τρόφιμα και φάρμακα, προς ενίσχυση των κοινωνικών δομών - Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, βάζοντας έτσι τον πολίτη στη διαδικασία της συμμετοχής και της αλληλεγγύης. [η συλλογή ξεπέρασε τους τέσσερις [4] τόνους].

Το φετινό μας πρόγραμμα, ανανεωμένο και σύμφωνα με τις απαιτήσεις - ανησυχίες  του κοινού, συμπεριλαμβάνει καταξιωμένους καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν:

Α.Ιωαννίδης - Δ. Μπάσης - Ε. Ρεμπούτσικα - Ε. Πασπαλά - Φ. Δεληβοριάς - Ε. Πέττα - Ν. Λοτσάρη - Δ. Δημοσθένους - Υπόγεια Ρεύματα - Ερωφίλη - Α. Κάπαρου - Μ. Σουρβινός - Γ. Πολιτόπουλος - Γ. Δημητρόπουλος - Σ. Γραμμένος - Gadjo Dilo - Π. Καπερνέκας - Δ. Τσάκας - Jazzmatazz - Opera Chaotique - Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου - Θεατρικό Τμήμα Δ. Ζωγράφου.

Οι μεγάλες  εκπλήξεις του φετινού Music Now είναι η συμμετοχή της Celina Pereira και της τετραμελούς ορχήστρας της [Boa Vista - Cabo Verde], όπου στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της, επισκέπτεται τη χώρα μας.

Επίσης, η Αγγελική Τουμπανάκη με τους Βuzz Bastardz, και τη Λιβανέζα Christiane Karam, μετά τη συνεργασία τους σε μεγάλες σκηνές της Νέας Υόρκης, συνυπάρχουν ξανά στη σκηνή του MUSIC NOW!

8/7
Αλκίνοος Ιωαννίδης
Συμμετέχουν:
Γιώργος Καλούδης: τσέλο, λύρα / Μανόλης Πάππος: μπουζούκι, λαούτο / Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα / Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο / ηχοληψία :Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας / φώτα: Κωνσταντίνος Μαργκάς

διοργάνωση: ΑΘΥΡ

Στις 21:00

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι ταξιδεύουν με αποσκευή μια «Μικρή βαλίτσα», γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και διασκευές μεταφέροντας αισθήματα, γεγονότα, ήχους και λέξεις.

Μέσα από την ιδιαιτερότητα ενός σχήματος αποτελούμενου αποκλειστικά από έγχορδα, αλλά και μέσα από την εφευρετικότητα των ξεχωριστών σολιστών που απαρτίζουν την ομάδα, το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από τη χαρά της μοιρασιάς, την επικοινωνία μεταξύ μουσικών και ακροατών, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, τα ενορχηστρωμένα μέρη, τις εντάσεις και τις σιωπές, τον συγκερασμό διαφορετικών μουσικών ειδών και τη δημιουργία μιας κοινής αισθητικής από συντελεστές που προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.

  • SHARE
  • TWEET