Billy Corgan: «Αυτό είναι το κατακάθι της μουσικής βιομηχανίας»

Ο frontman των Smashing Pumpkins εξηγεί γιατί δεν θα ακούσετε ποτέ ολόκληρο τον αγαπημένο σας δίσκο ζωντανά

15/03/2016 @ 12:41

Τα πρώτα άλμπουμ των Smashing Pumpkins - αναπόσπαστα κομμάτια από το βαρύ πυροβολικό των '90s - πλησιάζουν σε σημαντικές ημερομηνίες/επετείους. Για παράδειγμα, τον περασμένο Οκτώβρη έκλεισαν τα είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του "Mellon Collie And The Infinite Sadness".

Αλλά μην περιμένετε καμία επετειακή περιοδεία από τον Billy Corgan.

Μιλώντας στο Rolling Stone, ο ιθύνων νους των Pumpkins δήλωσε ότι η ιδέα της ζωντανής εκτέλεσης ενός –έστω και κλασσικού- δίσκου στην ολότητά του «έχει κάνει τον κύκλο της και οι fan την έχουν ήδη βαρεθεί».

«Η ιδέα του να σηκωθείς και να παίξεις ένα ολόκληρο άλμπουμ που ποτέ δεν ήταν φτιαγμένο για να παιχτεί ζωντανά με την εν λόγω σειρά στα τραγούδια, βρίθει καταναλωτισμού», ο Corgan είπε στο περιοδικό. «Αυτό το πράγμα είναι το κατακάθι της μουσικής βιομηχανίας. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι όλοι εκεί έξω που το κάνουν αυτό, θέλουν πραγματικά να το κάνουν.»

«Η γενιά των '00s, ας πούμε, λατρεύει το "Siamese Dream". Ποιος θα το μάντευε, αλλά ok, το αγαπούν; Τέλεια! Δεν πρόκειται να βγω εκεί έξω και να περιφέρομαι αποζητώντας λίγο φως. Αυτό το φως βρίσκεται ακόμα στα μάτια μου. Είμαι ακόμη παραπάνω από ικανός να δημιουργώ. Έγραψα ένα καινούριο τραγούδι μόλις σήμερα το πρωί και αυτό θα είναι που θα σας παίξω.»

Η τελευταία δουλειά του Corgan με τους Smashing Pumpkins είναι το "Monuments To An Elegy" του 2014.

  • SHARE
  • TWEET