Yiannis Kassetas

Αθήνα @ Jazz Point

Συγκροτήματα Yiannis Kassetas
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Jazz Point
Διεύθυνση Ακαδημίας 18 (εντός στοάς)
Τηλέφωνο 210-3235910
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 23:00
Σημεία προπώλησης N/A
Διοργανωτής -
5/04/2014   -  Y. Κασέτας  East N Blues στο Jazz Point -  Ακαδημίας 18 - 2103235911 - 2103235911 -  5 euros -   Έναρξη: 23.00

Στις 18 Μαρτίου κυκλοφόρησε από την Puzzlemusik το East N Blues, το  νέο άλμπουμ του σαξοφωνίστα και συνθέτη Γιάννη Κασέτα. O Κασέτας στην τέταρτη αυτή δουλειά του αφήνει πίσω του την avant-garde jazz των τελευταίων ετών και της προηγούμενης συνεργασίας  του με τον ντράμερ Γιώργο Σπανό και στήνει ένα return-to-form άλμπουμ. Τα funk στοιχεία των πρώτων άλμπουμ του Κασέτα έχουν σε ένα βαθμό υποχωρήσει  αφήνοντας χώρο για άρωμα ανατολής σε ορισμένες από τις συνθέσεις (Istanblues, Eastern Funk Attack) ή για blues στοιχεία όπως το εντυπωσιακό Dive Jazz. Το East N Blues ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη πράγμα που μάλλον δεν προξενεί έκπληξη σε όσους παρακολουθούν την πορεία του Γιάννη, ο οποίος από το 2007 ήδη και το ντεμπούτο του (The Truth About The Alien Invasion In Egypt) έδειξε ότι είναι ένας jazz συνθέτης που  παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις της jazz σκηνής.

Πλέον – 7 χρόνια και 4 άλμπουμ μετά – δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι ένας καταξιωμένος συνθέτης διεθνών προδιαγραφών.Το σχήμα που θα συνοδέψει τον Γιάννη Κασέτα στο live στο Floral απαρτίζεται από τους μουσικούς : Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο/πλήκτρα), Απόστολος Λεβεντόπουλος (κιθάρα), Μάνος Λούτας (μπάσο), Βασίλης Ποδαράς (ντραμς)
  • SHARE
  • TWEET