«10»: Αγαπημένα άλμπουμ του The Handyman Project

Δέκα άλμπουμ που καθόρισαν τον ήχο του ντεμπούτου του πρωτοεμφανιζόμενου σχήματος

Από τον Σπύρο Κούκα, 06/11/2019 @ 12:04

Ανέκαθεν, το ενδιαφέρον σχετικά με τις επιρροές που καθόρισαν την ουσία ενός νέου δίσκου είναι μεγάλο, είτε αναφερόμαστε σε κάποια δουλειά φτασμένων καλλιτεχνών, είτε για ένα πόνημα κάποιας πρωτοεμφανιζόμενης μπάντας. Στην προκειμένη, ο Ντίνος Μιτζήθρας, mainman του The Handyman Project, λίγο πριν την κυκλοφορία του ντεμπούτου του δίσκου, μας απαριθμεί δέκα αγαπημένα άλμπουμ που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση των εμπνεύσεων του, ενώ μας αποκαλύπτει μερικές παραπάνω λεπτομέρειες για τη δημιουργία του:

«Το 2016 με βρίσκει στο Orfeas music studio με εννέα τραγούδια  και με όραμα να πάω τα ηλεκτρικά blues λιγο παραπέρα. Στόχος του project ήταν να αποφύγουμε τα τετριμένα blues standards και να κάνουμε μουσική που μένει στο αυτί του ακροατή.

Η προπαραγωγή ξεκίνησε με τον πολυ καλό φίλο Δημήτρη Τσάρνο (Mr Highway Band/Spring Shoe) στα τύμπανα και τον εξαιρετικό Τάσο Ιωαννίδη (Orfeas music studios) στο μπάσο και πίσω απο την κονσόλα. Με την ολοκλήρωση και των ηχογραφήσεων, τα κομμάτια,  λόγω άλλων υποχρεώσεων,  μπαίνουν στο συρτάρι.

Στα τέλη του 2017, ξεκινάει η μίξη των κομματιών και αργότερα το mastering από τον πολύ καλο φίλο Αντώνη Μανωλά. Λίγο αργότερα, σαν κιθαρίστας σε μια άλλη μπάντα, γνωρίζω τον Αλέξανδρο Παπαζώτο (τύμπανα) και οι δύο μας ξεκινάμε να δουλεύουμε το ήδη ηχογραφημένο υλικό και στήνουμε το σχήμα που πλέον είχε το όνομα The Handyman Project.»

1
Gary Clark Jr - Blak & Blu (2012)
Gary Clark Jr - Blak & Blu
Ο δίσκος από τον οποίο ξεκίνησαν όλα!
2
Dire Straits - Dire Straits (1978)
Dire Straits - Dire Straits
Το "Six Blade Knife" να παίζει στο repeat καθόλη τη διάρκεια των ηχογραφήσεων και να επηρεάζει το mood πολλών κομματιών του δίσκου.
3
Buddy Guy - Sweat Tea (2001)
Buddy Guy - Sweat Tea
Ίσως από τους τελευταίους original/old school δίσκους με πολύ ιδιαίτερη παραγωγή και με έναν Buddy Guy στα καλύτερα του.
4
Jimi Hendrix - Electric Ladyland (1968)
Jimi Hendrix - Electric Ladyland
Αξεπέραστος Hendrix!
5
Rolling Stones - Bridges To Babylon (1997)
Rolling Stones - Bridges To Babylon
Καθαρόαιμο, αγνό rock 'n' roll όπως μόνο οι Stones ξέρουν να παίζουν.
6
Stevie Ray Vaughan - Texas Flood (1983)
Stevie Ray Vaughan - Texas Flood
Τι να πει κανείς γι' αυτόν τον δίσκο! Ένα απίστευτο ντεμπούτο άλμπουμ! Επηρέασε και επηρεάζει χιλιάδες μουσικούς. Aποτέλεσε βασική πηγή έμπνευσης για το δικό μου "By A Thread".
7
Freddie King - Getting Ready (1971)
Freddie King - Getting Ready
Η επιτομή του rhythm 'n' blues. 
8
Joe Bonamassa - A New Day Yesterday (2001)
Joe Bonamassa - A New Day Yesterday
Η ηλεκτρική κιθάρα στα καλύτερα της.
9
ZZ Top - La Futura (2012)
ZZ Top - La Futura
Κιθαριστικά σόλο με τρομερό ρυθμό και δυναμικές. Ασυναγώνιστος heavy blues ήχος.
10
Arctic Monkeys - AM (2013)
Arctic Monkeys - AM
Από τους καλύτερους δίσκους των Arctic Monkeys. Δώδεκα τραγούδια με πολύ όμορφη ρετρό ατμόσφαιρα και παραγωγή για σεμινάριο. Κλείνεις τα μάτια και σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές!
  • SHARE
  • TWEET