Lars Ulrich: «Ποτέ δεν με ενδιέφερε να είμαι τεχνικά άρτιος»

Ο Δανός ντράμερ απαντάει στα σχόλια που έχει δεχτεί κατά καιρούς

21/02/2018 @ 12:26

 O Lars Ulrich των Metallica σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφέρθηκε στον μοναδικό τρόπο παιξίματός του.

 «Για μένα, πρώτα παίζουν ρόλο το τραγούδι και το συγκρότημα. Ανεξάρτητα του οργάνου που παίζει κάποιος, ο εγωισμός πρέπει να μένει απ'έξω για χάρη της μουσικής.

 Το πιο ενδιαφέρον πράγμα για μένα όταν παίζω είναι να ταιριάζουν τα ντραμς με τον γενικό ήχο. Με ποιο τρόπο θα καταφέρω να κάνω το τραγούδι πιο δυνατό, πιο ρυθμικό, πιο δυναμικό. Ποτέ δεν με ενδιέφερε να είμαι τεχνικά άρτιος. Μεγάλωσα με τον Ian Paice των Deep Purple, που προφανώς είναι πολύ επιδέξιος, αλλά αγαπώ εξίσου τον Phil Rudd και τον Charlie Watts, που ενώ έχουν πολλές ικανότητες, δεν είναι τόσο άρτιοι τεχνικά .

 Αυτό θεωρώ ότι είναι άλλο είδος ικανοτήτων, το οποίο θεωρώ πιο σημαντικό. Το να μπορούν δηλαδή να δώσουν κίνηση σε ένα τραγούδι. Πάντα έβλεπα τα ντραμς ως ένα κομμάτι ενός γκρουπ μουσικών οργάνων. Δεν μου άρεσε να παίζω ντραμς μόνος μου, να κάθομαι σε ένα υπόγειο και να εξασκούμαι πολλές ώρες. Προτιμώ να είμαι σε ένα συγκρότημα, να γράφουμε μουσική και τραγούδια. Αυτό με εξιτάρει.»

Για το παίξιμο του Lars Ulrich έχει μιλήσει και ο Mike Portnoy, ο οποίος είπε ότι «προτιμά τον Ulrich από κάθε τεχνικά άρτιο ντράμερ».

  • SHARE
  • TWEET