Θρίλερ στα βρετανικά charts / Χαμένος ο Bonamassa

29/05/2012 @ 11:13
Ενώ όλα έδειχναν ότι ο Joe Bonamassa θα κατακτούσε για πρώτη φορά την κορυφή των βρετανικών charts με τον δίσκο του, "Driving Towards The Daylight", τελικά έχασε την πρωτιά για 100 μόλις κόπιες.

Ο δίσκος που στρογγυλοκάθισε στην κορυφή κατά το photo-finish ήταν το "Our Version Of Events" της soul/R&B καλλιτέχνιδας Emeli Sandé. Παρ' όλα αυτά, ο Bonamassa κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένος πρέπει να είναι, αφού η δεύτερη θέση είναι και η υψηλότερη που έχει κατακτήσει ποτέ. Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε τους Bee Gees, σαφώς λόγω του θανάτου του Robin Gibb.

Αυτά όσον αφορά το σκέλος των άλμπουμ. Στα single, οι Fun. κατέκτησαν επιτέλους και την Αγγλία.

Όλα έδειχναν ότι το νέο single του δημοφιλούς boyband The Wanted όδευε με άνεση προς την κορυφή, αλλά υπήρξε μια δραματική αλλάγή σε σχέση με το Chart Update που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Τετάρτη.

Υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι ο indie ύμνος "We Are Young" των Fun. με την Janelle Monae δε θα κατάφερνε να φτάσει ποτέ στην κορυφή, καθώς μπορεί να είχε περάσει 10 εβδομάδες στο Top 10, αλλά πάντοτε βρισκόταν κάποιος να του κλέψει την πρωτιά.

Η δικαίωση ήρθε με τη χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση των charts, όπου και αποκαλύφθηκε ότι οι indie rockers κατέκτησαν την κορυφή και του βρετανικού chart, καταφέρνοντας να προσπεράσουν τους Wanted με πάνω από 3.000 κόπιες. Μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει συνολικά 431.000 αντίτυπα, ενώ έχουν περάσει και έξι εβδομάδες στο #1 του Billboard.

Εδώ στο Rocking.gr από την πρώτη στιγμή είχαμε διακρίνει ότι το εν λόγω κομμάτι θα είναι μια μια από τις επιτυχίες της χρονιάς και είχαμε σπεύσει να το «αποδομήσουμε». Σας παραπέμπουμε στο σχετικό άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει προ διμήνου (διαβάστε το άρθρο εδώ).
  • SHARE
  • TWEET