Bruce Dickinson: «To Napster κατέστρεψε τη μουσική»

Ο θρυλικός frontman εξαπέλυσε επίθεση κατά της γνωστής πλατφόρμας μουσικής

31/01/2018 @ 11:40

Ο Bruce Dickinson των Iron Maiden, σε συνέντευξη του, μίλησε με σκληρά λόγια για το παράνομο κατέβασμα μουσικής αλλά και για το Napster.

«Το Napster κατέστρεψε όλη την αξία της μουσικής. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος που το ξεκίνησε, πρέπει να μπει στη φυλακή, αυτό του αξίζει.

Ήταν μία εγωιστική πράξη. Και χρησιμοποίησε τον ενθουσιασμό του κοινού για να το πετύχει. Το κοινό δεν φταίει σε τίποτα, απλά μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στη μουσική που θέλουν δωρεάν. Απλά δεν κατάλαβαν ότι κατέστρεφαν όλη την κουλτούρα της μουσικής.

Για ένα συγκρότημα σαν εμάς, που ακόμα βγάζουμε δίσκους, είναι δύσκολο να αποδεχτούμε ότι δεν βγάζουμε σχεδόν καθόλου λεφτά από τις κυκλοφορίες μας. Γράφουμε μουσική γιατί μας άρέσει, όχι για τα λεφτά. Είμαστε τυχεροί γιατί μπορούμε να περιοδεύσουμε και να βγάλουμε λεφτά από τις συναυλίες. Υπάρχουν άλλα συγκροτήματα που, ενώ έχουν καταπληκτική μουσική, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Και είναι στενάχωρο να βλέπεις μια ολόκληρη γενιά μουσικών με φοβερά κομμάτια να μην πληρώνεται.

Εγώ παίρνω λεφτά από την πώληση ενός βιβλίου μου. Οι θαυμαστές θα πληρώσουν για το βιβλίο, αλλά όχι για τον δίσκο. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η μουσική έχει αξία, όπως και οι ίδιοι οι μουσικοί. Ξοδεύουν πολλά χρόνια πό τη ζωή τους για να διασκεδάσουν τον κόσμο.»

Το Napster ιδρύθηκε από τους Shawn Fanning και Sean Parker. Ο Parker πλέον είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Spotify.

  • SHARE
  • TWEET