Ο Johnny Winter έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

06/02/2012 @ 11:07
Ένας αληθινός θρύλος των blues επιστρέφει στην Ελλάδα! Ο Johnny Winter και η μπάντα του θα βρίσκονται στην Αθήνα (Πέμπτη, 8 Μαρτίου, Gagarin 205) και τη Θεσσαλονίκη (Παρασκευή, 9 Μαρτίου, Principal / πρώην Αποθήκη του Μύλου) για δύο ζωντανές εμφανίσεις σε δύο σπουδαίες βραδιές για τους φίλους του αληθινού rock!

Μέλος του Blues Foundation Hall Of Fame από το 2003, θεωρείται -και είναι- ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες όλων των εποχών. Αδελφός του, επίσης διάσημου, Edgar Winter, έχει διαγράψει μία μεγάλη πορεία εδώ και 45, και πλέον, χρόνια. Έχει ηχογραφήσει κοντά στα 20 studio άλμπουμ (πιο πρόσφατο το "Roots" του 2011) και άλλα τόσα live και compilation. To roster των συνεργασιών του περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του blues / rock στερεώματος -όπως ο Muddy Waters, o Eric Clapton, οι Allman Brothers, o Sonny Terry, o Willie Dixon, o Big Walter Horton, o James Cotton- είτε ως μουσικός, είτε ως παραγωγός.

Έχει βραβευθεί με Grammy τρεις φορές, ενώ ήταν υποψήφιος για ακόμα περισσότερες, αλλά το σπουδαιότερο βραβείο που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια είναι ο απόλυτος σεβασμός των συναδέλφων του και του κοινού που τον ακολουθεί πιστά και αδιάλειπτα.

Οι ζωντανές του εμφανίσεις είναι μοναδικές σε παλμό, ενέργεια και επικοινωνία με τους θεατές. Από τα πρώτα τζαμαρίσματα με τον Roy Head, τον Mike Bloomfield και τον Al Kooper, το Woodstock, την ταραχώδη (από τις καταχρήσεις) δεκαετία του '70, μέχρι και σήμερα, ο Johnny Winter έχει αποδείξει έμπρακτα πως οι συναυλίες του αποτελούν μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ένας μουσικόφιλος.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 25 ευρώ, στο www.ticketservices.gr (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου) και στο www.ticketarena.gr. Από τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου η προπώληση θα γίνεται και στα Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 210-3608366) και Public (Πλ. Συντάγματος).

Η τιμή στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, θα είναι 28 ευρώ.

Gagarin 205: Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλ. 215 5400888

Θεσσαλονίκη:
Προπώληση: Metropolis, Tickethouse και στο www.ticketservices.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET