Ο Johan Edlund φεύγει από τους Tiamat

Αμφίβολο το μέλλον του συγκροτήματος

09/04/2014 @ 13:55
Εκτός Tiamat έθεσε εαυτόν ο Johan Edlund, μοναδικό εναπομείναν μέλος από την αρχική σύνθεση και ιθύνων νους του συγκροτήματος, δίνοντας στα υπόλοιπα μέλη το ελεύθερο να συνεχίσουν ως Tiamat, εάν το επιθυμούν.

Η απόφασή του έγινε γνωστή μέσω του ακόλουθου μηνύματος, το οποίο αναρτήθηκε πριν μερικές ώρες στην σελίδα των Tiamat στο facebook.

«Έχω αποφασίσει να αφήσω τους Tiamat. Είναι η υγεία μου κλπ...δεν λειτουργεί πια. Λέω «αφήνω» γιατί δεν διεκδικώ οτιδήποτε απ' τους Tiamat. Αν τα άλλα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν, ωραία... προχωρήστε. Πάρτε έναν μεγάλο ωραίο τραγουδιστή, υπογράψτε στη Century Media και συνεχίστε. Αλλά εγώ είμαι εκτός και δεν ενδιαφέρομαι καθόλου εκτός από το να ευχηθώ ό,τι καλύτερο για το συγκρότημα. Όλα τα συμβόλαια και τα σχετικά θα δοθούν στον Anders, τον Lars και τον Roger, εάν είναι «μέσα» σε αυτό. Δεν θέλω τίποτα, σαν ενήλικας ήμουν πολύ κακομαθημένος. Δίνω σε κάποιον μια καλύτερη ευκαιρία. Θα συμμετάσχω στα τέσσερα φεστιβάλ που έχουμε κλείσει για το καλοκαίρι. Παραδεχτείτε το, υπάρχουν και άλλες μπάντες, καθώς ακόμα και ότι οι Tiamat μπορούν να γίνουν καλύτεροι! Αγαπώ τα αδέρφια μου και σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας! Φιλιά!»

Οι Tiamat ξεκίνησαν να δισκογραφούν το 1990 σε death / doom metal ύφος, ενώ κατόπιν κινήθηκαν σε περισσότερο gothic rock / metal μονοπάτια. Κατά την τελευταία δεκαετία κυκλοφόρησαν δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ, τα "Amanethes" και "The Scarred People", το 2008 και το 2012 αντίστοιχα.

Στις σελίδες του Rocking.gr μπορείτε να διαβάσετε για σημαντικούς σταθμούς της δισκογραφίας τους στο άρθρο του Αντώνη Κονδύλη για το old school σουηδικό death metal και τον οδηγό δισκογραφίας για την Century Media Records.
  • SHARE
  • TWEET