Νέα έρευνα: Οι μουσικοί που παίζουν metal και rap ζουν λιγότερο

Τα ποσοστά στον metal χώρο είναι ιδιαιτέρως μεγάλα σε θανάτους από ατύχημα και σε αυτοκτονίες

25/03/2015 @ 23:21
Νέα έρευνα της Diana Theadora Kenny, η οποία είναι καθηγήτρια μουσικής και ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Sydney, εξετάζει τις ζωές και τους ...θανάτους των μουσικών που παίζουν διαφορετικά μεταξύ τους είδη μουσικής.

Η Kenny καταλήγει ότι οι metal μουσικοί έχουν το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής από όλους, εκτός από τους rappers!

Βέβαια, παραδέχεται ότι «οι μουσικοί που πεθαίνουν πιο νέοι ανήκουν σε πιο καινούργια είδη (electronica, punk, metal, hip hop, rap), που δεν υπάρχουν τόσο καιρό όσο άλλα (jazz, country, blues, gospel).»

Χωρίς να προχωράει σε κάποια επιστημονική/ψυχολογική ερμηνεία των στατιστικών αποτελεσμάτων, η Kenny μας πληροφορεί τα εξής:

«Για τους άντρες μουσικούς απ' όλα τα είδη μουσικής, οι θάνατοι από ατύχημα (συμπεριλαμβανομένων αυτοκινητικών δυστυχημάτων και θανάτων από ναρκωτικά) είναι το 20% όλων των θανάτων. Όμως, αυτό το νούμερο είναι μεγαλύτερο για το rock (24,4%) και φτάνει ακόμα πιο ψηλά για το metal (36,2%).

Οι αυτοκτονίες ήταν στο 7% των θανάτων ολόκληρου του δείγματος. Ωστόσο, στην punk μουσική έφτασε το 11% και στην metal το 19,3%! Στον αντίποδα, μόλις 0,9% των gospel μουσικών αυτοκτονεί.»

  • SHARE
  • TWEET