Ian Gillan: «Γιατί έφυγα από τους Deep Purple»

Τι έκανε ο Richie Blackmore που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την μπάντα

15/09/2020 @ 10:32

Σε συνέντευξή του στο Classic Rock, ο τραγουδιστής των Deep Purple, Ian Gillan, μίλησε για την εποχή που έφυγε από το συγκρότημα, τη σχέση του με τον κιθαρίστα, Ritchie Blackmore και τον δίσκο που κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό με τίτλο "Whoosh!".

«Νομίζω ότι χάσαμε λίγο το δρόμο μας για κάποιο διάστημα, ιδιαίτερα μετά το "Perfect Strangers" επειδή δεν ακολουθήσαμε το ήθος της μπάντας που είχε επιτυχία. Δηλαδή το να είμαστε γενναίοι και να γράφουμε από καρδιάς. Μια δόση εμπορικότητας εισχώρησε στην μπάντα. Γι'αυτό το λόγο έφυγα το '73» εξήγησε σχετικά με την αποχώρησή του.

«Ο Ritchie είναι πανέξυπνος, αλλά έχει μια τάση προς πιο εμπορικό ήχο, σε πιο δημοφιλή πράγματα. Και ήταν πολύ πετυχημένο. Αλλά θεώρησα ότι δεν μπορούσε να επιβιώσει επειδή έμπαινε στη διαδικασία να ακολουθήσει τη μόδα. Και οι μόδες έρχονται και φεύγουν».

Σχετικά με τον φετινό τους δίσκο, "Whoosh!" ο Gillan συμφώνησε πως ακούγεται σαν μια παρέα που περνάει καλά. «Όλα τα κάναμε μαζί. Γράψαμε τα τραγούδια, τα οργανώσαμε, τα ηχογραφήσαμε μαζί. Ευτυχώς, η χαρά και η αμεσότητα ακολούθησαν. Δεν μπορείς να το αναπαράξεις τεχνητά».

Διαβάστε εδώ την κριτική για το "Whoosh!"  ενώ παρακάτω θα βρείτε έναν πολύ ενδιαφέροντα οδηγό δισκογραφίας των Deep Purple. 

 

  • SHARE
  • TWEET