Nέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο Lou Reed κακοποιούσε γυναίκες

«Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν καθόλου ευχάριστος τύπος» δηλώνει ο Howard Sounes

13/10/2015 @ 11:41
Ο συγγραφέας Howard Sounes στο νέο βιβλίο του "Notes from the Velvet Underground: The Life of Lou Reed", μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο σπουδαίος μουσικός, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν 2 χρόνια, ήταν μισογύνης και κακοποιούσε γυναίκες.

Για τις ανάγκες της έρευνας, ο Sounes πήρε συνέντευξη από 140 ανθρώπους από κάθε χρονική στιγμή της ζωής του μουσικού. Μέλη της μουσικής βιομηχανίας και μπάντες, την οικογένειά του, πρώην συζύγους και εραστές.

Η πρώτη γυναίκα του, Bettye Kronstad (για την οποία έγραψε το "Perfect Day"), σε ένα σημείο περιγράφει τον Reed: «Θα σε στρίμωχνε στον τοίχο, θα σε ταρακουνούσε, θα σε χτυπούσε. Μια φορά μου μαύρισε το μάτι».

Ενας άλλος συμμαθητής του από το λύκειο, ονόματι Allan Hyman, θυμάται ένα γεγονός, από τα τέλη της δεκαετίας του '50, όταν ο Reed χτύπησε με δύναμη το κεφάλι της φίλης του στο τραπέζι. Ο Sounes υποστηρίζει πως το συμπέρασμά του είναι πως ο καλλιτέχνης δεν χτυπούσε κάθε γυναίκα που γνώριζε (!), αλλά την πρώτη σύζυγό του και συνεχώς έγραφε για τέτοια θέματα, έχοντας εμμονή.

«Λατρεύω τη μουσική του αλλά πρέπει να πας εκεί που σε οδηγεί η ιστορία. Oι νεκρολογίες ήταν όλες ευγενικές, η αλήθεια όμως είναι, πως δεν ήταν καθόλου ευχάριστος τύπος. Ενας τέρας, ή πιο σωστά, ένας τέρας που ξεστόμιζε άσχημες λέξεις» δήλωσε σε βρετανικές εφημερίδες ο Sounes.

Σε άλλο σημείο, κάνει λόγο για απέχθεια του Lou Reed προς τον Bob Dylan, τον οποίο αποκαλούσε "ξιπασμένο βρωμο-Εβραίο". Το βιβλίο-βιογραφία κυκλοφορεί στις 22 Οκτωβρίου με το Amazon να το περιγράφει ως «ρίχνει φως στην δημιουργική διαδικασία που είχε, τα ψυχoλογικά προβλήματα, την αμφισεξουαλικότητά του, τους τρεις γάμους, τον εθισμό του σε ναρκωτικά και αλκοόλ».
  • SHARE
  • TWEET