Καλλιτέχνες εναντίον Facebook

Petition εναντίον των χρεώσεων που επιβάλλει η πλατφόρμα στη διάδοση της μουσικής

23/02/2015 @ 09:41
Ο τραγουδιστής των Illuminate Me, Christopher Murray, ξεκίνησε μία εκστρατεία με το εύγλωττο hashtag #wewanttoreachyou στο Change.org, με αίτημα την παύση της χρέωσης που επιβάλλεται από το Facebook στις μπάντες και τις εταιρείες που διακινούν τη μουσική με μόνο αντάλλαγμα την επικοινωνία με το κοινό τους.

Στο κείμενο που συνοδεύει το αίτημα αναφέρεται ότι –εκτός των γνωστών χρεώσεων για αύξηση του δυνατού αριθμού φίλων/like και για διαφήμιση- πλέον οι μπάντες οφείλουν να πληρώνουν έξτρα χρηματικά ποσά, ώστε να «φτάσουν» οι δημοσιεύσεις σε όλους τους οπαδούς τους.

Οι Illuminate Me είναι post-hardcore/metal μπάντα από την Φλόριντα των Η.Π.Α. με πάνω από 25.000 like στη σελίδα της στο Facebook και ο Murray παραδέχεται πως «εκτός των άλλων, πλέον αναγκάζεται να δώσει 150$ για κάθε ποστ που θέλει να δουν όλοι οι φίλοι του συγκροτήματος». Μεταφέρει, δε, πως σε περιπτώσεις καλλιτεχνών με μεγαλύτερο fanbase αυτό το ποσό μπορεί να ξεπεράσει τα 2.000$ για κάθε ποστ!

Μέσα στις τρεις ημέρες που τρέχει η καμπάνια, έχουν ήδη μαζευτεί πάνω από 30.000 υπογραφές, ενώ σαν στόχος έχουν τεθεί οι 50.000, ώστε το κείμενο που αναλύει τους λόγους για τους οποίους πρέπει αρθούν αυτές οι παράλογες χρηματικές αξιώσεις να σταλεί στα γραφεία του κολοσσού της ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης.

Αν θέλετε κι εσείς να διαβάσετε το πλήρες κείμενο, να στηρίξετε το αίτημα του Christopher ή απλώς να παρακολουθήσετε την πορεία της εκστρατείας, πατήστε εδώ.
  • SHARE
  • TWEET