Βρέθηκε το χαμένο, ομώνυμο τραγούδι των Manilla Road (video)

Στο demo του 1979 περιλαμβάνονται δύο ακόμη κομμάτια

24/03/2015 @ 16:07
Σύμφωνα με την βιογραφία των Manilla Road, η πρώτη κυκλοφορία της μπάντας ήταν ένα demo τριών κομματιών το 1979.

Το line-up τότε αποτελούνταν από τον Mark "The Shark" Shelton (φωνή, κιθάρα), τον Scott "Scooter" Park (μπάσο), το αδελφό του, Robert Park (κιθάρα) και τον Myles Sipe (τύμπανα).

Τα τρία τραγούδια του επονομαζόμενου "Manilla Road Underground" ήταν το "Far Side Of the Sun", το ομώνυμο της μπάντας, "Manilla Road" και το "Hermann Hill".

Το "Far Side Of the Sun" συμπεριλήφθηκε κατόπιν στα δύο πρώτα άλμπουμ, "Invasion" και "Metal", και το "Hermann Hill" στο ζωντανά ηχογραφημένο το 1979 "After Midnight Live" που κυκλοφόρησε το 2009.

Το "Manilla Road" όχι μόνο δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ σε κάποια κυκλοφορία, αλλά θεωρούνταν μέχρι πρότινος χαμένο, μιας και από τις 50 με 100 κόπιες του demo που είχαν μοιραστεί, καμία δεν «επιβίωσε».

Τελικά τα master tapes του demo βρέθηκαν, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video που αναρτήθηκε στην σελίδα της μπάντας στο Facebook, και είναι πολύ πιθανό το περιβόητο στους κύκλους των οπαδών ομώνυμο κομμάτι να ακουστεί ξανά μετά από 35 ολόκληρα χρόνια.
 
Σε άλλα σχετικά νέα, το "The Blessed Curse", τελευταίο studio άλμπουμ των Αμερικανών οι οποίοι έκλεισαν πριν από δύο εβδομάδες το δέκατο, επετειακό Up The Hammers Festival, πρόκειται να κυκλοφορήσει σε βινύλιο στις 2 Απριλίου (το διπλό CD κυκλοφόρησε στις 13 Φεβρουαρίου).

Manilla Road - Demo 1979 Master Tapes
  • SHARE
  • TWEET