Ministry @ Principal Club Theater, 02/06/17

Αυθεντικό δείγμα ηχητικής βίας

Από τον Γιάννη Βόλκα, 06/06/2017 @ 11:38

Είναι παράλογο να μιλήσουμε για συναυλιακό απωθημένο. Κανείς δεν πίστευε στο παρελθόν ότι θα υπάρξει μέρα όπου οι Ministry θα εμφανιστούν στη χώρα μας, πόσο παραπάνω στη «μικρή», όσον αφορά το αγοραστικό κοινό, Θεσσαλονίκη. Γι' αυτόν τον λόγο οι παρευρισκόμενοι οφείλουν να είναι ευχαριστημένοι από το απρόσμενο δώρο που τους προσφέρθηκε. Όχι, η Θεσσαλονίκη δεν είχε ποτέ την δυνατότητα να «αντέξει» οικονομικά το live αυτό. Αν προσθέσουμε ότι η μπάντα του θείου Al δεν ζει τα τελευταία χρόνια τις μεγαλύτερες δόξες της, το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο από τα αποδυτήρια και οποιαδήποτε αντίθετη άποψη φάνταζε από υπεραισιόδοξη έως και ουτοπική.

Μισή χιλιάδα ατόμων (με ένα πρόχειρο μέτρημα) βρέθηκαν στον καινούργιο, πανέμορφο χώρο του Principal με τον μέσο όρο ηλικίας να βρίσκεται κοντά στα δεύτερα -άντα. Μια από αυτές τις όμορφες μαζώξεις παλιών γνωστών και φίλων, μια συγκέντρωση ατόμων που γνωρίζουν πολύ καλά για ποιον λόγο βρέθηκαν τη συγκεκριμένη στιγμή στον συγκεκριμένο χώρο.

Ministry

"Please be seated and open your prayer guides to the book of revelations. Psalm 69". Ετσι απλά εξαπόλυσε την επίθεσή του ο Al Jourgensen με τον καλύτερο δυνατό τρόπο λίγο πριν συνεχίσει με τα πρόσφατα "Permawar" και "Punch In The Face". Τα μούτρα του Donald Trump διακοσμούν το φόντο λίγο πριν ο Al αναφερθεί στον πρώτο, κατά τα λεγόμενά του, φασίστα πρόεδρο των Η.Π.Α. Κάθε δράση φέρνει και αντίδραση και έτσι η Αμερική έχει επίσης για πρώτη φορά ενεργό αντιφαστιστικό κίνημα. "Antifa" λέγεται η νέα ακυκλοφόρητη σύνθεση που ακούσαμε και ο κύριος Jourgensen, παρά τα πενήντα εννιά του χρόνια δεν δείχνει διατεθειμένος να σταματήσει τον αγώνα του.

Ministry

Πρώτη βουτιά στο μακρινό παρελθόν με το "Supermanic Soul" λίγο πριν ξεκινήσουν οι συνθέσεις από την τριλογία αφιερωμένη στον George W. Bush ή οποίες έφεραν και τις πιο δυναμικές επευφημίες μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο. Επιστροφή στο παρελθόν με το "Bad Blood", το single δηλαδή από το "Dark Side Of The Spoon". Αποκορύφωμα της βραδιάς οι τελευταίες τρεις συνθέσεις της κανονικής διάρκειας.τα "N.W.O" και "Just One Fix" αλλά και το "Thieves" με το οποίο ο Jourgensen αποχώρησε για πρώτη φορά από τη σκηνή.

Ministry

Ο θείος Al δείχνει να έχει τρελή όρεξη αλλά και αντίστοιχες αντοχές, η μπάντα του συνοδεύει με άριστο τρόπο και το ελληνικό κοινό δέχεται μια από τι πιο βίαιες ηχητικές επιθέσεις των τελευταίων ετών. Το μεταλλικό industrial των Ministry «γκρουβάρει» σαν να μην υπάρχει αύριο και το κοινό επιδίδεται σε μια μίξη χoρού με moshpit.

Λίγο πριν τις δυο ώρες έληξε την εμφάνιση των Ministry ο Jourgensen αφήνοντας εξουθενωμένους αλλά απόλυτα ευχαριστημένους τους παρευρισκόμενους. Μια εμφάνιση που ξάφνιασε με τις δυνατότητες του γερο-Jourgensen και μας θύμισε πόσο ιδιαίτερη και μοναδική, ηχητικά, περίπτωση αποτελούν, ακόμα και σήμερα, οι Ministry.

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

SETLIST

Psalm 69
Permawar
Punch In The Face
Antifa
Supermanic Soul
Rio Grande Blood
Senor Peligro
LiesLiesLies
Let's Go
Waiting
Worthless
Bad Blood
N.W.O.
Just One Fix
Thieves
Filth Pig
So What
Khyber Pass
  • SHARE
  • TWEET