New Long Fest: Universe217, Mass Infection, Wish Upon A Star, Still Falling, we.own.the.sky, Cyanna Mercury, Despite Everything, Maplerun, 10 Code κ.α.

Αθήνα (Νέα Μάκρη) @ Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης

New Long Fest: Universe217, Mass Infection, Wish Upon A Star, Still Falling, we.own.the.sky, Cyanna Mercury, Despite Everything, Maplerun, 10 Code κ.α. Αθήνα (Νέα Μάκρη) @ Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης
Συγκροτήματα New Long Fest: Universe217, Mass Infection, Wish Upon A Star, Still Falling, we.own.the.sky, Cyanna Mercury, Despite Everything, Maplerun, 10 Code κ.α.
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα (Νέα Μάκρη)
Χώρος Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης
Διεύθυνση Λεωφόρος Μαραθώνος 196
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 4 e
Ώρα έναρξης 17:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

New Long Fest 2016

15, 16 & 17 Ιουλίου

Στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης
(Πρώην Αμερικάνικη βάση) Λεωφ. Μαραθώνος 196

Είσοδος: 4 ευρώ ανά ημέρα - Ώρα έναρξης: 17:00

Facebook event page

Το New Long Fest, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο ίσως open-air festival της εγχώριας underground rock και metal ελληνικής σκηνής είναι για 12η συνεχόμενη χρονιά κοντά σας, με ένα δυναμικό -όπως πάντα- line-up, αποτελούμενο από κάποια από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα του χώρου, στις 15, 16 & 17 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

Από το 2004 με αρχικό όνομα "Μουσικά Κύματα" και πάντα υπό την αιγίδα του συλλόγου "Πολιτιστικές Απόπειρες" και του Δήμου Μαραθώνα, το festival φιλοξενεί με επιτυχία τους πιο επίκαιρους και ενεργούς εκπρόσωπους του εγχώριου σκληρού ήχου.

26 εξαιρετικές μπάντες σε μία σκηνή, άφθονη κρύα βαρελίσια μπύρα, άπειρα σουβλάκια, τόνοι merchandise, camping, φιλική διάθεση και ομαδικό πνεύμα, θα συνθέσουν για άλλη μια χρονιά το μεγαλύτερο underground τριήμερο (για πρώτη φορά με διάρκεια μιας ημέρας παραπάνω απ’ ό,τι συνηθίζεται) του καλοκαιριού, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσετε, με είσοδο μόνο 4€ ανά ημέρα.

Το New Long Fest έχει πλέον καθιερωθεί και αποτελεί έναν θεσμό που στηρίζεται εδώ και χρόνια από τους φίλους της metal/rock μουσικής.

Όσοι δεν είχατε την τύχη να παραβρεθείτε, ήρθε μάλλον η ώρα να ζήσετε αυτήν την εμπειρία!

Η διοργάνωση του New Long Fest έδωσε στη δημοσιότητα τη μέρα και τη σειρά στις οποίες θα εμφανιστεί κάθε ένα από τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στο festival.

15.07.16

• Yellow Devil Sauce (acoustic performance)
• Mass Infection
• Karma Violens
• Womb Of Maggots
• Foray Between Ocean
• Obzerv
• Embrace The Paradox
• In Search of Atlantis
• Chronoboros

16.07.16

• Poem (acoustic performance)
• Universe217
• Cyanna Mercury
• we.own.the.sky
• Still Falling
• Free Fall Band
• Omega Monolith
• Madleaf
• Hearth

17.07.16

• Despite Everything
• Wish Upon A Star
• Maplerun
• Sun, Rain in Life
• The Locals
• Insect Radio
• 10 Code
• Breath After Coma

Δείτε εδώ μια μικρή παρουσίαση των συμμετεχόντων σχημάτων της φετινής διοργάνωσης.

Θυμίζουμε πως για 12η συνεχόμενη χρονιά, το New Long Fest θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (Πρώην Αμερικάνικη βάση), που βρίσκεται στην Λεωφόρο Μαραθώνος 196. Η είσοδος θα κοστίζει 4 ευρώ την ημέρα, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο event page της διοργάνωσης στο facebook.

Διοργάνωση / Επικοινωνία / Προώθηση:

• Πολιτιστικές Απόπειρες - apopeires.gr
• Manster Design - mansterdesign.com
• 3P Lab - facebook.com/3plabgr
• Spreading Dysphoria Industries - facebook.com/SpreadingDysphoria
• CTS Productions - ctsprods.com
• Venerate Industries - venerateindustries.com
• Straight from the Heart Records - facebook.com/sfthrecords

Camping Νέα Μάκρη:

To Νew Long Fest 2016 σε συνεργασία με το camping Νέα Μάκρη προσφέρουν ειδικές τιμές (έκπτωση 30%) για τους φίλους που επιθυμούν να διαμείνουν στην περιοχή για το τριήμερο. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να δήλωσετε στο camping ότι έχετε έρθει για το festival, για να πάρετε την ειδική έκπτωση. Το camping απέχει από το χώρο του festival και τη θάλασσα, μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια!

• Διεύθυνση: Λεωφ. Μαραθώνος 156
• Επικοινωνία (για πληροφορίες/ κρατήσεις): 6977327687

Χώρος Διεξαγωγής - Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης:

Ο Δήμος Νέας Μάκρης εκμεταλλευόμενος την έκταση 40 στρεμμάτων περίπου που του διετέθη το 2000 από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου στο χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης, κατασκεύασε ένα πανέμορφο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο που ήδη σήμερα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα Πολιτιστικά & Αθλητικά συγκροτήματα του Νομού Αττικής.

Χρήσιμα Downloads:

• Γενικές πληροφορίες: bit.ly/1twVRXV
• Πληροφορίες για τα συγκροτήματα: bit.ly/263BrTS

DESPITE EVERYTHING:

Ο δρόμος είναι το αγαπημένο μέρος για τους Despite Everything και μοιράζονται αυτό το πάθος μεταξύ τους, από το 2008. Το ντεμπούτο album τους "The Dawn Chorus" στηρίχτηκε από τους ίδιους με πληθώρα συναυλιών (περίπου 400 συναυλίες στα τελευταία 5 χρόνια σε Ευρώπη, Βρετανία, Αμερική και Καναδά, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών festivals του ήχου), ενώ στο ίδιο διάστημα δεν έλειψαν και οι κυκλοφορίες κάποιων EPs. Λάτρεις της DIY νοοτροπίας, εθισμένοι με την σκηνή, εργατικοί και υπέρμετρα ξεσηκωτικοί, οι punk rockers Despite Everything έρχονται στο New Long Fest 2016 με το νέο τους full length album "Trails" στις αποσκευές τους.

despiteeverything.net
facebook.com/despiteeverythingmusic

UNIVERSE217:

Με το φετινό -τέταρτο σε σειρά full length album τους- "Change" (όγδοη συνολικά κυκλοφορια), οι Universe217 εκδηλώνουν για άλλη μία φορά τις περιπετειώδεις διαθέσεις τους, αποδεικνύοντας ότι για το συγκεκριμένο συγκρότημα ο heavy ήχος δεν χωράει σε “κουτάκια”. Όροι όπως doom, post rock / metal, drone, psych, ambient κ.ο.κ. δεν λειτουργούν ως κέλυφος κάτω από το οποίο θα επαναπαυτεί η μουσική του σχήματος, αλλά λογίζονται περισσότερο σαν σημεία εκκίνησης από τα οποία ξεκινάει η δημιουργική έκφρασή του και σε συνδυασμό με την πειραματική καθώς και ανατρεπτική ματιά του, καταλήγει σε ένα ξεκάθαρα προσωπικό ύφος, κάτι που συμβαίνει αρκετά σπάνια στη μουσική πραγματικότητα της σημερινής εποχής. Οι Universe217 είναι ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του εγχώριου σκληρού ήχου και έρχονται στη σκηνή του New Long Fest 2016.

youtube.com/user/Universe217band
facebook.com/universe217

MASS INFECTION:

Οι death metallers Mass Infection δεν είναι χτεσινοί. Με 15 χρόνια ύπαρξης και 3 full length albums στην "πλάτη" τους αλλά και με έντονη συναυλιακή δραστηριότητα, μέσα στην τελευταία δεκαετία (ενδεικτικά αναφέρουμε τις εμφανίσεις σε μεγάλα Ευρωπαϊκά festivals όπως τα Neurotic Deathfest, Gothenburg Deathfest, Fuck the Commerce και άλλες στο πλευρό σημαντικών ονομάτων της death metal σκηνής), δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως έχουν αναδειχτεί ως ένα από τα σημαντικότερα και -γιατί όχι- ιστορικότερα ονόματα του εγχώριου ακραίου ήχου. Δουλεύοντας αυτόν τον καιρό πάνω στη σύνθεση του επόμενου full length album τους και μη σταματώντας να πραγματοποιούν συναυλίες και να προωθούν το υλικό τους με κάθε δυνατό τρόπο, οι Mass Infection έρχονται στο New Long Fest 2016.

massinfection.bandcamp.com
facebook.com/Mass-Infection-129646357120635

CYANNA MERCURY:

Με πληθώρα επιρροών από το δυτικό psych και τις blues ρίζες και με αναφορές στην ελληνική, αλλά και την ανατολίτικη παράδοση, ο όρος “ψυχεδελικό rock” θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον ήχο των Cyanna Mercury, αλλά όχι να ορίσει απόλυτα, τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα των νέων τους ηχογραφήσεων. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους δημιουργούν κλίμα κατανυκτικό και με αρκετές τέτοιες πλέον, στο σύντομο –αλλά γεμάτο ξεχωριστές στιγμές- βιογραφικό τους, ενώ όντας στα πρόθυρα της κυκλοφορίας του πρώτου τους album “Archetypes”, οι Cyanna Mercury ανεβαίνουν στη σκηνή του New Long Fest 2016, για να σας πάρουν μαζί τους, στο νέο τους μουσικό ταξίδι, με σύμμαχο σε αυτήν την προσπάθεια τον έναστρο ουρανό της Νέας Μάκρης.

cyannamercury.com
facebook.com/CyannaMercury

WE.OWN.THE.SKY:

Στόχος των Αθηναίων instrumental rockers we.own.the.sky είναι να αναμειγνύουν ετερόκλητα στοιχεία από διάφορα μουσικά είδη, συντελώντας στην δημιουργία όμορφων ορχηστρικών κομματιών που έχουν ως βάση τους τη μελωδία. Το ντεμπούτο full length album τους, “Earths Collide”, που κυκλοφόρησε νωρίτερα, μέσα στο 2016, τους βρίσκει να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο τη μουσική τους παλέτα, πραγματοποιώντας έτσι το επόμενο βήμα καλλιτεχνικά και αποδεικνύοντας πως είναι μία μπάντα που διαρκώς επιδιώκει την εξέλιξη, αγνοώντας τις φόρμες και τα στενά όρια των μουσικών ειδών. Οι συναυλίες τους, στο πλευρό των Caspian, Long Distance Calling, Maybeshewill και Tides From Nebula, συνήθως συνοδεύονται από διθυραμβικές κριτικές, γεγονός που αποτελεί εγγύηση και για την προσεχή ζωντανή τους εμφάνιση στο New Long Fest 2016.

facebook.com/weowntheskygr
weownthesky.bandcamp.com

KARMA VIOLENS:

Το αμάλγαμα black, death και thrash metal επιρροών που διέπει τη μουσική των Karma Violens, γεννά ως αποτέλεσμα έναν τύπο ακραίου metal με ιδιαίτερα σκοτεινή και υποχθόνια διάθεση. Η συνεργασίες τους με τους Daniel Castleman (As I Lay Dying κ.α.) στον τομέα της μίξης και Alan Douches (Motörhead, The Dillinger Escape Plan, Mastodon, Converge κλπ) στο mastering, του πρόσφατου "Skin of Existence" καταδεικνύει τη διάθεση της μπάντας να επενδύσει στο υλικό της και επισφραγίζει μια νέα τάξη πραγμάτων για αυτήν και κατ επέκταση μία νέα εποχή για το εγχώριο ακραίο metal. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους στο πλευρό των Judas Priest, Amon Amarth, Fear Factory, Arch Enemy, The Black Dahlia Murder, Heaven Shall Burn, Rotting Christ, Septicflesh, The Ocean Collective και Darkest Hour μεταξύ άλλων, τους έχουν τροφοδοτήσει με την απαραίτητη συναυλιακή εμπειρία, ώστε ανεβαίνοντας για δεύτερη φορά στη σκηνή του New Long Fest, να μην δυσκολευτούν να αποδείξουν τον λόγο για τον οποίον συζητούνται τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια.

karmaviolens.com
facebook.com/karmaviolens

IN SEARCH OF ATLANTIS:

Το κοινό ενδιαφέρον για τον σκληρό και μοντέρνο metal ήχο ήταν αυτό που έφερε κοντά τους In Search of Atlantis. Όντας όλοι μαζί σπουδαστές στα Ιωάννινα και έχοντας πλέον μοιραστεί στα διάφορα μήκη και πλάτη της χώρας, οι ISoA δεν αφήνουν την απόσταση να τους πτοήσει, συνεχίζοντας την πορεία τους και δουλεύοντας επίμονα πάνω σε αυτό που αγαπάνε περισσότερο. Με ένα EP και δύο single releases στο βιογραφικό τους και λίγο πριν μπουν στο studio για την ηχογράφηση του ντεμπούτο full length album τους, ανεβαίνουν στη σκηνή του New Long Fest 2016, υποσχόμενοι ένα show με πολλή ενέργεια.

facebook.com/insearchofatlantisband

BREATH AFTER COMA:

Με ήχο “οργανικό”, που ξεφεύγει από τις τυποποιημένες τακτικές της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας, το Αθηναϊκό κουαρτέτο των Breath After Coma αποδίδει τη μουσική του με την ίδια ενέργεια, στουντιακά αλλά και στη σκηνή, έχοντας ως προτεραιότητά του τη διάδοσή της και τη μεταφορά αυτής της ενέργειας στο κοινό. Σε ένα διάλειμμα από τις ηχογραφήσεις του ντεμπούτο full length album τους και με παρακαταθήκη το ήδη “ταξιδεμένο” ομώνυμο ντεμπούτο EP τους, οι Breath After Coma θα βρεθούν στη σκηνή του New Long Fest 2016 για να μοιραστούν μαζί σας την βαθύτατα επηρεασμένη από το Αμερικάνικο rock και εμποτισμένη με την stadium friendly νοοτροπία και ατμόσφαιρα των Foo Fighters και Red Hot Chili Peppers, μουσική τους.

breathaftercomaband.com
facebook.com/breathaftercomaband

CHRONOBOROS:

Το τρίο των Chronoboros σχηματίστηκε στα τέλη του 2014, στην Αθήνα και ακροβατώντας μεταξύ θορυβώδους hardcore και σκοτεινού sludge, δημιούργησαν έναν ήχο πιστό στη φιλοσοφία του 90's noise rock, με post-hardcore δομές και ακόμη πιο προοδευτικές καταβολές, σε σημεία. Με το πρώτο τους EP "Dialing up the Cutter" στις αποσκευές τους (αναμένεται και κυκλοφορία του σε 12" βινύλιο, το καλοκαίρι του 2016) και ετοιμάζοντας ήδη πυρετωδώς το υλικό της δεύτερης κυκλοφορίας τους, οι Chronoboros έρχονται στη σκηνή του New Long Fest 2016, για να πραγματοποιήσουν άλλη μία από τις πολυσυζητημένες ζωντανές εμφανίσεις τους.

facebook.com/Chronoboros-1592000897717492
chronoboros.bandcamp.com

FREEFALL:

Οι Θεσσαλονικείς Freefall, κινούνται στον χώρο του deathcore και υπάρχοντας από τα late 90's στον χάρτη του εγχώριου ακραίου ήχου, έχουν ήδη στις αποσκευές τους ένα demo, και τρία full length albums, με πιο πρόσφατο το φετινό "Culde-Sac" που τους βρίσκει πιο κοντά στην καθαρόαιμη death metal προσέγγιση από ποτέ, ενώ έχουν ανέβει στο παρελθόν στη σκηνή, στο πλευρό των Entombed, Terrorizer, Stampin' Ground, Dew Scented, Cataract κ.α., αλλά και σε σημαντικά εγχώρια festivals όπως τα New Long Fest, Defcon Fest και Livadia Extreme Fest. Αποτελούμενοι από μέλη και πρώην μέλη των Wreckage, Agnes Vein, Kemerov, Miasmal Sabbath και Disembowel, οι Freefall έρχονται να σας γκρουβάρουν, στο New Long Fest 2016.

facebook.com/Free-Fall-Band-177941635576776

HEARTH:

Το ορμητικό doom metal / psychedelic sludge των Hearth αντανακλά, το βραδύτερο φάσμα του σύγχρονου ακραίου ήχου με έναν τρόπο φρέσκο και ποιοτικό. Και πως θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό, όταν το νεοσύστατο κουαρτέτο από την Αθήνα, έχει στις τάξεις του μέλη και πρώην μέλη των Brotherhood Of Sleep, Afformance, Path to Ixtab και Dear Serotonin. Αργόσυρτοι, λασπώδεις, πομπώδεις και εντυπωσιακοί, οι Hearth έρχονται να βουτήξουν τη σκηνή του New Long Fest 2016, μέσα σε έναν αδηφάγο μαύρο ωκεανό από χαμηλοκουρδισμένα riffs και συμπαγείς, βασανιστικές γκρούβες.

hearthdoom.com
facebook.com/hearthdoom

INSECT RADIO:

Το κουαρτέτο των Insect Radio δεν επαναπαύεται σε μουσικές φόρμες και με περίσσια μαεστρία προσμειγνύει punk, hardcore, thrash και math rock ήχοχρώματα, μέσα σε ένα μουσικό υβρίδιο που δεν περνάει απαρατήρητο. Τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους "We Are Trouble" σε ψηφιακή μορφή, έχοντας νωρίτερα μέσα στη χρονιά ανοίξει τη συναυλία των OFF! στην Αθήνα. Το επίσημο μουσικό video τους, για το "A Fine Christian" μας έδωσε... τα μυαλά στο χέρι και το ίδιο καλούνται να κάνουν και εκείνοι, στη σκηνή του New Long Fest 2016, λίγο καιρό πριν ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις του δεύτερου album τους.

insectradio.bandcamp.com
facebook.com/insectradioofficial

THE LOCALS:

Οι The Locals ξεκίνησαν την πορεία τους στις αρχές του 2014 και γρήγορα διαμόρφωσαν τον oi punk ήχο τους και ξεκίνησαν να δημιουργούν έναν μικρό πυρήνα οπαδών, κυρίως χάρη στις γεμάτες ενέργεια συναυλιακές τους εμφανίσεις. Τα βήματά τους γρήγορα τους έφεραν στη σκηνή, στο πλάϊ σημαντικών ονομάτων του χώρου όπως οι Argy Bargy, Raised Fist, Warrior Kids, Brutti e ignoranti και Grade 2. Με το πρώτο τους 7" να έχει κυκλοφορήσει τον Μάϊο του 2015 και πολλά ακόμη να έπονται, οι The Locals έρχονται στη σκηνή του New Long Fest 2016.

thelocalsband.bandcamp.com
facebook.com/Your.Local.Band

MADLEAF:

Μπλέκοντας το rock της ερήμου και τον Αμερικάνικο νότο με το grunge rock και το alternative metal/ rock, οι Madleaf δημιουργούν ένα γκρουβάτο υβρίδιο που δεν δυσκολεύεται να σε παρασύρει στους ρυθμούς του. Το σχήμα, αποτελούμενο από έμπειρα μέλη της εγχώριας σκηνής, χτυπάει καίρια και εκκωφαντικά, καταστρέφοντας κάθε τόσο σκηνές σε Αθηναϊκά venues, κάποιες φορές συνοδεύοντας σημαντικά ονόματα του διεθνούς μουσικού στερεώματος όπως οι The Atomic Bitchwax. Οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του εμβληματικού "Sinners" full length album, που διατέθηκε μέσω της Poison Tree Records (Brant Bjork, Fu Manchu, Mondo Generator κ.α.), οι Madleaf ηλεκτρίζουν και πάλι την πραγματικότητά μας, με την κυκλοφορία του άκρως ποιοτικού "House of Lust" και με την έλευσή τους από τη σκηνή του New Long Fest 2016.

facebook.com/MadleafGR

MAPLERUN:

Το σύγχρονο rock των Maplerun γεφυρώνει ετερόκλητες επιρροές από σχήματα όπως οι Metallica, System of a Down, Dream Theater, Porcupine Tree, Tool, Coldplay, Radiohead, Katatonia, Godsmack, Creed και Staind, γεγονός που αναδεικνύεται και με το παραπάνω στο μαστεραρισμένο από τον Ted Jensen (Metallica, Evanescence, Linkin Park κλπ) δεύτερο σε σειρά full length album τους, "Restless" (είχε προηγηθεί το “House on Fire", το 2009), που κυκλοφόρησε από την Αμερικανική Pavement Music, το 2014. Έχοντας ήδη καταγράψει στο βιογραφικό τους 3 ευρωπαϊκές περιοδείες με τους Shadow Gallery (USA), American Headcharge (USA) και Skindred (UK) και μία headline Βρετανική περιοδεία και έχοντας συμμετάσχει σε σημαντικά festivals του ήχου όπως τα Hard Rock Hell (ESP), Hammerfest (UK) και Rockwave Festival (GR), οι Maplerun έρχονται να καταθέσουν τη συναυλιακή τους εμπειρία στη σκηνή του New Long Fest 2016, λίγο καιρό πριν την ολοκλήρωση των μίξεων και την κυκλοφορία του νέου τους δισκογραφικού πονήματος, του οποίου την παραγωγή πραγματοποίησε ο 3 φορές βραβευμένος με Grammy, David Bottrill (Tool, Muse, Placebo, Stone Sour, Godsmack κ.α.).

maplerun1.com
facebook.com/Maplerun1

OBZERV:

Οι Obzerv υπάρχουν από το 2011, στο Ρέθυμνο της Κρήτης και έχουν μέχρι στιγμής στο δυναμικό τους ένα αυτοχρηματοδοτούμενο promo (2012) και το ομότιτλο full length album τους, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2014 από την Trailblazer Records, λαμβάνοντας θετικότατες εντυπώσεις και κριτικές από τον εγχώριο και διεθνή μουσικό τύπο. Έχοντας μοιραστεί στο παρελθόν τη σκηνή με τους Grave Digger, Septicflesh, Rotting Christ και Acid Death, μεταξύ άλλων, οι Obzerv έρχονται μετά από αρκετό καιρό στην Αθήνα, για μία εκρηκτική εμφάνιση (όπως πάντα συνηθίζουν να πραγματοποιούν) στη σκηνή του New Long Fest 2016.

facebook.com/obzervband

FORAY BETWEEN OCEAN:

Τηρουμένων των αναλογιών, θα έλεγε κανείς πως οι Foray Between Ocean είναι ένα supergroup. Αποτελούμενοι από μέλη και πρώην μέλη των Trendy HooliGuns, Sorrowful Angels, Sunburst και Narcosis, το νεοσύστατο Αθηναϊκό κουιντέτο, στο επερχόμενο "Depression Neverending" full length album του (του οποίου η κυκλοφορία αναμένεται μέσα στο 2016, σε παγκόσμια διανομή της Prime Eon Media) ηχεί σκοτεινό και ατμοσφαιρικό, αντλώντας στοιχεία από τις ετερόκλητες επιρροές των μελών του, που μοιράζονται κάπου ανάμεσα στο ατμοσφαιρικό death metal και το post metal κίνημα. Οι Foray Between Ocean θα πραγματοποιήσουν την παρθενική τους ζωντανή εμφάνιση στη σκηνή του New Long Fest 2016.

foraybetweenocean.com
facebook.com/ForayBetweenOcean

OMEGA MONOLITH:

Οι Omega Monolith είναι μια μηχανή με δική της θέληση που τιθασεύει τη διάσταση του χρόνου, την κάμπτει, την αντιστρέφει, την λουπάρει, την αψηφά και την λατρεύει και στην οθόνη της ο κόσμος μικροσκοπικά και μακροσκοπικά αιωρείται ακίνητος, εκφράζοντας εαυτό. Ο ήχος τους είναι μια συμφωνία από βαριές κιθάρες και μονολιθικά τύμπανα, που χτίζεται πάνω σε έναν τοίχο από ενισχυτές και ζωντανές λούπες, για να αναδείξει ένα ογκώδες και συμπαγές ηχοτοπίο, με αναγκαία το νου και το σώμα συντονισμένα να μπορούν να το αφομιώσουν σε πληρότητα. Με το νέο τους full length album, “Fungus” στις αποσκευές τους, οι Omega Monolith έρχονται στο New Long Fest 2016.

omegamonolith.com
facebook.com/Omegamonolith

EMBRACE THE PARADOX:

Οι Embrace The Paradox μετρούν μόλις δύο χρόνια ύπαρξης, έχουν όμως ήδη κυκλοφορήσει ένα single ("Walking with no Hope", 2014) και ένα split EP μαζί με τους Kin Beneath Chorus (Απρίλιος 2015) και έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα στο πλευρό των Carnifex και Caliban, μεταξύ άλλων. Έχοντας μπει στην τελική ευθεία των ηχογραφήσεων του πρώτου full length album τους, με τίτλο "Eve's Mind Prevail", οι Embrace the Paradox έρχονται στη σκηνή του New Long Fest 2016 για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Πανικό!

facebook.com/EmbraceTheParadox

STILL FALLING:

Το progressive / technical / atmospheric metal των Still Falling σπάει τα όρια που οι ίδιοι θέτουν, σε κάθε καινούρια τους δισκογραφική απόπειρα. Δημιουργημένοι το 2009 και υπάρχοντας ενεργά στην σκηνή από το 2010, έχουν καταγράψει στο ιστορικό τους έναν σεβαστό αριθμό ζωντανών εμφανίσεων, και συμμετοχές σε σημαντικά εγχώρια festivals όπως το Defcon Fest και το New Long Fest, στου οποίου τη σκηνή θα ανέβουν για δεύτερη φορά. Με νέο drummer στη σύνθεσή τους και πολλή όρεξη, έρχονται στο New Long Fest 2016, για να παρουσιάσουν ζωντανά το πολυαναμένο νέο τους υλικό, για πρώτη φορά!

stillfalling.bandcamp.com
facebook.com/stillfallingband

SUN, RAIN IN LIFE:

Οι 90’s grunge rockers Sun, Rain in Life, έχοντας κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2015 το ντεμπούτο full length album τους “96/4”, σε παραγωγή Fotis Benardo (InnerWish, Septicflesh, Rotting Christ, Melechesh κ.α.), μίξη Steve Evetts (The Dillinger Escape Plan, Every Time I Die, Hatebreed, Misfits, Sepultura, Sick Of It All, Suicide Silence κ.α.) και mastering του Alan Douches (Motörhead, High On Fire, Converge, Mastodon, Kvelertak, Baroness κ.α.), έχοντας εμφανιστεί στο πλευρό των Barb Wire Dolls σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, αλλά και έχοντας ήδη συμμετάσχει σε σημαντικά εγχώρια festivals, είναι από τις μπάντες που δεν χορταίνεις να παρακολουθείς ζωντανά. Το επηρεασμένο από τους Alice in Chains και Silverchair αλλά και από τους εναλλακτικούς ήχους των The Smashing Pumpkins, υλικό τους ακούγεται νοσταλγικό και ταυτόχρονα φρέσκο, ενώ οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι πάντα αξιομνημόνευτες. Υποδεχτείτε τους στη σκηνή του New Long Fest 2016.

sunraininlife.com
facebook.com/sunraininlife

10 CODE:

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, οι alternative rockers 10 Code κυκλοφόρησαν το "Swiftlets", ένα album διαποτισμένο με την στακάτη γκρούβα των Queens of the Stone Age, τη stadium friendly νοοτροπία των Foo Fighters και την up-tempo διάθεση των Audioslave, πραγματοποιώντας αίσθηση σε κοινό και media. Έχοντας ως σπουδαίο milestone στη σύντομη πορεία τους, την εμφάνιση στο Exit Festival, στο πλευρό των Motörhead, αλλά και τη συμμετοχή στην τελική φάση του EuroMusic Contest 2014, στο Παρίσι, ενώ έχοντας ήδη ξεκινήσει να οργώνουν την ελληνική επικράτεια, οι ανερχόμενοι 10 Code έρχονται στη σκηνή του New Long Fest 2016.

10-code.com
facebook.com/10Code

WOMB OF MAGGOTS:

Οι μόλις επαναδραστηριοποιημένοι, μετά από παύση 14 ετών (!!!), brutal death metallers Womb of Maggots, πραγματοποιούν την επίσημη ζωντανή παρουσίαση του νέου τους full length album, με τίτλο "Decay of Humanity", στη σκηνή του New Long Fest 2016. Έχοντας ήδη, από την πρώτη μέρα της επαναδραστηριοποίησής τους καταδείξει ιδιαίτερη αφοσίωση στο υλικό τους, με συμμετοχές σε festivals εντός και εκτός Ελλάδας και αυτή τη φορά, με τη συμμετοχή του Χρήστου Αντωνίου (Septicflesh, Chaostar) επί σκηνής, ως special guest, οι Womb of Maggots θα επισφραγίσουν με τον καλύτερο τρόπο, ένα σημαντικότατο come back για τον εγχώριο ακραίο ήχο.

facebook.com/wombofmaggots

WISH UPON A STAR:

Έχοντας κυκλοφορήσει -τον περασμένο Σεπτέμβριο- την τρίτη δισκογραφική τους δουλειά "Through Thick and Thin" και φέροντας στο ενεργητικό τους πληθώρα ζωντανών εμφανίσεων σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, οι Wish Upon A Star και το επηρεασμένο από τον μοντέρνο αμερικανικο ήχο και το μελωδικό καλιφορνέζικο punk των 90s, υλικό τους, έρχονται στη σκηνή του New Long Fest 2016, προετοιμάζοντας το έδαφος για την 6η ευρωπαϊκή τους περιοδεία που είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο του 2016.

facebook.com/wishuponastarband
wishuponastar.bandcamp.com


YELLOW DEVIL SAUCE (After Show Acoustic Session):

Ο ήχος των Yellow Devil Sauce είναι “πικάντικος” όπως και η μουστάρδα από την οποία πήραν το όνομά τους. Οι Αθηναίοι alternative heavy rockers υπάρχουν από το 1999 και από τότε φροντίζουν να μας τροφοδοτούν τακτικά με τον grunge-influenced γκρουβάτο ήχο τους του οποίου τα θεμέλια τέθηκαν με την κυκλοφορία του εκπληκτικού “Early Dinner at Dr. Chakravartis” από την σύμπραξη των Spinalonga Records, CTS Productions και T.FK Productions, το 2010 και ο οποίος "άνθισε" μετά το εκπληκτικό "Right Under Your Nose" του 2014. Το power trio από την Αθήνα έχει πραγματοποιήσει ουκ ολίγες live εμφανίσεις στην επικράτεια, έχοντας ανοίξει -μεταξύ άλλων- και shows των The BellRays, Dub Trio, Truckfighters, Kylesa και Torche, ενώ έχοντας συμμετάσχει και στο New Long Fest του 2015, φέτος θα μας παρουσιάσει -για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη διοργάνωση- ένα μοναδικό ακουστικό show, με πολλές εκπλήξεις.

facebook.com/Yellow-Devil-Sauce-157785804359718

POEM (After Show Acoustic Session):

Το “The Great Secret Show” του 2009, κατάφερε να προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση με την κυκλοφορία του. Οι ζωντανές εμφανίσεις των Poem, εν τω μεταξύ, τοποθέτησαν τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά, αναδεικνύοντάς τους ως μια ενεργητική και υψηλών τεχνικών / μουσικών αποδόσεων μπάντα. Απόρροια όλων αυτών αποτέλεσε η αξιομνημόνευτη συναυλία του σχήματος, στο Terra Vibe, στο πλευρό του Ozzy Osbourne, ένα χρόνο μετά. Η παύση που ακολούθησε, τους έβαλε στη διαδικασία καλλιτεχνικών αναζητήσεων, ραγδαίων ανακατατάξεων αλλά και αλλαγών μελών. Πλέον, έχοντας κυκλοφορήσει το αριστουργηματικό “Skein Syndrome” μέσω της ViciSolum Productions κι έχοντας ολοκληρώσει την 40ήμερη πανευρωπαϊκή τους περιοδεία, στο πλευρό των Amorphis, Textures και Omnium Gatherum, το Αθηναϊκό prog metal κουαρτέτο, θα εμφανιστεί στο New Long Fest 2016, εκτελώντας ένα μοναδικό acoustic show που θα συζητηθεί.

poemband.com
facebook.com/PoemOfficial

  • SHARE
  • TWEET