De La Monsieur, Bliss Show Band, Bailemos

Θεσσαλονίκη @ We

De La Monsieur, Bliss Show Band, Bailemos Θεσσαλονίκη @ We
Συγκροτήματα De La Monsieur, Bliss Show Band, Bailemos
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος We
Διεύθυνση Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη
Τηλέφωνο 2310-284700
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής Thesserasmus


A Concert To Unite
στον Πολυχώρο WE
Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου

A Concert to Unite - Erasmus Student Network [ESN]
Συναυλία αλληλεγγύης & έμπρακτης υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου | Στις 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα:
De La Monsieur
Bliss Show Band
Bailemos

To Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (Erasmus Student Network - ESN) προκαλεί το μουσικόφιλο -και όχι μόνο!- κοινό της Θεσσαλονίκης στο νέο του εγχείρημα: σε μια συναυλία αλληλεγγύης & έμπρακτης υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 02/12 στον πολυχώρο WE!

Σε καιρούς κρίσης των ιδεωδών της πολυπολιτισμικότητας, της προσφοράς και της ομόνοιας, οι Σύλλογοι Φοιτητών Erasmus Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα τρία εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΠΘ - ESN AUTH, ΠΑΜΑΚ - ESN UoM, ΑΤΕΙΘ - ESN ATEITH) διοργανώνουν μια γιορτή μουσικής που θα κινηθεί σε funky-jazz, ska & pop ύφος, με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων De La monsieur, Bliss Show Band & Bailemos. Στόχος είναι η συλλογή τροφίμων & ειδών ρουχισμού για την κάλυψη των αναγκών των, γνωστών για την εθελοντική τους δράση, ομάδων της ΑΡΣΙΣ, του 'Οικόπολις', του ορφανοτροφείου 'Μέλισσα', καθώς και των Εθελοντών Θεσσαλονίκης-Κιλκίς για τους Πρόσφυγες της Ειδομένης. Αντί εισόδου, το κοινό καλείται να συμβάλλει στην προσφορά ειδών στα donation boxes που θα στηθούν στο χώρο από τους παραπάνω συνεργαζόμενους φορείς, και να ξεφαντώσει στους ρυθμούς τριών νέων και ολόφρεσκων συγκροτημάτων της τοπικής μουσικής σκηνής!

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus αποτελεί τη μεγαλύτερη φοιτητική εθελοντική οργάνωση στην Ευρώπη. Τον Οκτώβριο του 2015 συμπλήρωσε 26 χρόνια δράσης, καθώς "γεννήθηκε" μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη του ομώνυμου προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, δηλαδή το 1989. Βασική αρχή αποτελούσε -κι εξακολουθεί να αποτελεί- η αρχή "Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές" (Students Helping Students), με σκοπό την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής & την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας. Τα παραπάνω εφαρμόζονται και διαπερνούν τη δράση των πάνω από 13.500 εθελοντών του δικτύου σε 470 τοπικούς συλλόγους στις 37 χώρες της Ευρώπης όπου δρα το ESN.

Ιδιαίτερο τμήμα της δράσης αυτής συνιστά το διεθνές project του ESN υπό τον τίτλο 'SocialErasmus'. Σκοπός του είναι η ενσωμάτωση και η προσφορά των φοιτητών Erasmus στην τοπική κοινωνία της πόλης που τους φιλοξενεί, μέσω της ευαισθητοποίησής τους στις εκάστοτε κοινωνικές παθογένειες και προβλήματα. Το project του SocialErasmus επιχειρεί να στρέψει τους φοιτητές Erasmus στον εθελοντισμό, αφήνοντας το δικό τους "στίγμα" στην κοινωνία, ενώ ακολουθείται τόσο σε πανευρωπαϊκό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο από τους διάφορους συλλόγους του Δικτύου.

Οι Σύλλογοι Φοιτητών Erasmus Θεσσαλονίκης, ως ενεργό κομμάτι του διεθνούς αυτού δικτύου, αναπτύσσουν αξιοσημείωτη δράση στο γίγνεσθαι της τοπικής κοινωνίας, καθώς εμφανίζονται ιδιαίτερα δυναμική η παρουσία τους και στο τμήμα του SocialErasmus, στα πλαίσια του οποίου λαμβάνει χώρα η συναυλία. Άλλωστε αποτελούν μέλη της Συνομοσπονδίας Συλλόγων Φοιτητών Erasmus Ελλάδας (ΕSN Greece), το οποίο μέσα από τους 21 τοπικούς συλλόγους ESN σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κρήτη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Λάρισα, Λαμία, Ξάνθη, Πάτρα & Αλεξανδρούπολη αναπτύσσει την, πανελλαδικής εμβέλειας καμπάνια του, "ErasmusInAction".

Σας προσκαλούμε λοιπόν όλους την Τετάρτη, 02/12 στις 21.00 στον πολυχώρο WE για να συμμετάσχετε σε μια συναυλία αλληλεγγύης με ποικίλα ηχοχρώματα, να ενημερωθείτε για τη δράση του ESN και των άλλων εκεί φιλοξενούμενων εθελοντικών ομάδων, να διασκεδάσετε και να χορέψετε μαζί μας σε ένα ξέφρενο πάρτι μουσικής!

Fb event: A Concert to Unite

WE, Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού
Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη
T: 2310 284700 || www.weskg.gr || info@weskg.gr

  • SHARE
  • TWEET