Bokomolech

Αθήνα @ 6 D.O.G.S

Bokomolech Αθήνα @ 6 D.O.G.S
Συγκροτήματα Bokomolech
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος 6 D.O.G.S
Διεύθυνση Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο 210-3210510
Τιμή εισιτηρίου 6 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

bokomolech Live
“xero” is twenty  

Six D.O.G.S.
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 21:30
Είσοδος: 6 ευρώ

Μια από τις καταλυτικότερες κυκλοφορίες για την ελληνική σκηνή, το album xero, σβήνει στις 20 Δεκεμβρίου στο six d.o.g.s είκοσι κεριά, δέκα μέρες πριν από τα “επίσημα” γενέθλιά του. Οι bokomolech, θέλοντας να θυμηθούν οι ίδιοι - αλλά και να (υπεν)θυμίσουν στους φίλους που τους ακολουθούν ακούραστα τόσα χρόνια- από πού ξεκίνησαν, οργανώνουν μια επετειακή συναυλία-γιορτή γεμάτη εκπλήξεις, τιμώντας την πρώτη τους δισκογραφική κυκλοφορία.

Το xero, με τον επιτυχημένο τίτλο-γρίφο (είναι ξερό; είναι μηδενικό; είναι φωτοαντίγραφο xerox; ξέρω; μπορεί και όλα μαζί, μπορεί και τίποτα από όλα αυτά) ενσωμάτωνε όλα τα στοιχεία που στιγμάτισαν τα θρυλικά ‘90s, μουσικά και μη. Νεανική ορμή, μελαγχολικοί, σκληροί πειραματικοί ήχοι, που ισορροπούσαν επιδέξια στα όρια μεταξύ θορύβου, μελωδίας και λάθους. DIY αισθητική, τόλμη για το διαφορετικό και το “πειραγμένο”, intellectual στίχοι που ρέουν επιδέξια ανάμεσα στον ονειρικό αρχιτεκτονικό “ρομαντισμό” και την “πεζή” καθημερινή υλοποίηση σκαριφημάτων και κατόψεων. Άλλοτε βαθύ και στοχαστικό, άλλοτε ξερό και ρεαλιστικά αυστηρό, το xero άλλαξε για πάντα την ροή των “δικών μας” indie 90s.

Τα τραγούδια είναι ζωντανοί οργανισμοί που όμως δεν φθείρονται από το χρόνο, αλλά μεταλλάσσονται, επαναπροσδιορίζοντας αέναα την ταυτότητά τους, σε συσχετισμό και διάδραση με τον εκάστοτε χρόνο και περιβάλλοντα χώρο. Είκοσι χρόνια μετά, στο οικείο περιβάλλον του six d.o.g.s, οι bokomolech «επισκέπτονται» τα κομμάτια του xero, με νέα ματιά και πάντοτε υπό το πρίσμα του δημιουργικού πειραματισμού, κάτι που τους χαρακτηρίζει καθ' όλη την διάρκεια της μέχρι στιγμής μουσικής πορείας τους.

* Μετά την συναυλία θα ακολουθήσει πάρτι στο The Bar του six d.o.g.s, με επετειακού χαρακτήρα DJ sets από μέλη και φίλους της μπάντας.

To xero κυκλοφόρησε από την θεσσαλονικιώτικη Lazy Dog Records:
LZD 014 (LP 33 1/3, 1995)
LZD 014 (CD, 1996, με τέσσερα bonus tracks)

https://www.facebook.com/pages/Bokomolech/38076271608
  • SHARE
  • TWEET