Afrodyssey Orchestra

Αθήνα @ Floral

Afrodyssey Orchestra Αθήνα @ Floral
Συγκροτήματα Afrodyssey Orchestra
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Floral
Διεύθυνση Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 3 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/11: AFRODYSSEY ORCHESTRA

Η Afrodyssey Orchestra ιδρύθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 2013 .

Το ρεπερτόριό της είναι επηρεασμένο από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη Jazz, τη Funk, την ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση.

Η Afrodyssey Orchestra συνθέτει /δημιουργεί το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής που παίζει, χρησιμοποιώντας όργανα, άγνωστα για το ευρύ κοινό, όπως το Kamelen Ngoni που είναι ένα είδος Αφρικανικής άρπας, και το Balafonπου είναι ο Αφρικανός πρόγονος της Marimba και του Vibraphone. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει ωστόσο και πρωτότυπες διασκευές γνωστών κομματιών της Αφρικανικής ηπείρου, από την Burkina Fasso μέχρι την Αιθιοπία ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει και στοιχεία από τη Μικρασιάτικη μουσική παράδοση.

Η Afrodyssey Orchestra αποτελείται από τον Narayan Protin στα κρουστά/φωνή/kamelen ngoni, τον Κώστα Αρβανίτη στην κιθάρα/σύνθεση, το Βασίλη Παπασταμόπουλο στο μπάσσο, το Γιώργο Κωστελέτο στα τύμπανα, το Βασίλη Οικονομίδη στα κρουστά/balafon/τενόρο σαξόφωνο, τον Παναγιώτη Ράπτη στο άλτο σαξόφωνο, και όλοι μαζί παίζουν κρουστά και τραγουδάνε.

Από το Φεβρουάριο του 2014 η ορχήστρα μετράει ένα νέο μέλος, το Θοδωρή Ρέλλο, ιδρυτικό μέλος των Mode Plagal, στο τενόρο σαξόφωνο. Τον Μαιο του 2014 ηχογραφήσανε ζωντανά στο Subway Studios το πρώτο τους CD το οποίο κυκλοφορήσε στα τέλη Ιουλίου με ανεξάρτητη παραγωγή.

Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ
  • SHARE
  • TWEET