Fuzztones, The Frantic Five, Roundlights

Θεσσαλονίκη @ Block 33

Συγκροτήματα Fuzztones, The Frantic Five, Roundlights
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Block 33
Διεύθυνση 26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία
Τηλέφωνο 2310-533533
Τιμή εισιτηρίου 15 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης Musicland
Διοργανωτής -

FUZZTONES στο BLOCK 33

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου
Ώρα 21.00

O Rudi Protrudi και η παρέα του είναι και πάλι εδώ!

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τους Fuzztones! Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για το όνομα με το οποίο είναι απόλυτα συνδεδεμένη – σχεδόν ταυτισμένη – η αναβίωση του Garage-Punk ήχου των 60s, η οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 και συνεχίζει να επηρεάζει εκατοντάδες νέες μπάντες μέχρι και τις ημέρες μας.

Oι Fuzztones εμπνεύστηκαν το όνομά τους από το Fuzzbox, ένα εφέ για κιθάρα που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του '60 και χρησιμοποιήθηκε από σχεδόν όλα τα συγκροτήματα της πρώτης έκρηξης του γκαράζ στα 1965-67.

Βρώμικες κιθάρες, ατόφιο garage, πρόστυχο σεξ απίλ , διασκευές φετίχ – το σήμα κατετεθέν τους – οι δικές τους λυσσασμένες συνθέσεις, grungy στιγμές, hammond παραλήρημα, ηλεκτρικό ξεσάλωμα, όλα αυτά σε υπερβολικές δόσεις στο Block 33!

Μαζί τους οι Frantic Five και οι Roundlights!

Οι Frantic Five είναι μια μπάντα που ξεκίνησε το 1994 από τη Θεσσαλονίκη. Έχουν εμμονή με τους ήχους των mid-sixties garage punk, της R’n’B και του Euro beat και οι μελωδίες τους κινούνται απαλά, ανάμεσα στην garage punk, τα χορευτικά beat και τους μελαγχολικούς τόνους.

Εκτός από τις αμέτρητες εμφανίσεις τους στην Ελλάδα, έχουν παίξει πολλές φορές και σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Αγγλία και η Τουρκία, από το 2003 και μετά, ενώ έχουν ανοίξει συναυλίες διάφορων μεγάλων συγκροτημάτων όπως οι The Sonics (2009), The Fuzztones (2001,2003) και οι The Mysterians (1999), Sky Saxon and The Seeds (2006), Fleshtones (2006), Sick Rose (2006).

Οι Roundlights είναι μια Rock'n'roll μπάντα, η οποία δημιουργήθηκε το 2007 στην Θεσσαλονίκη, από τους Νικόλα (μπάσο) ,Νάσο (drums) και Γιάννη (κιθάρα).Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ο tAk. (φωνή) ανέλαβε τον ρόλο του frontman ,και η σημερινή σύνθεση ολοκληρώθηκε με την προσθήκη του Χρήστου (κιθάρα) το καλοκαίρι του 2011, αμέσως μετά την ηχογράφηση του πρώτου και ομώνυμου δίσκου.
Βάση της μουσικής των Roundlights αποτελεί η κοινή συνισταμένη των προσωπικών τους επιρροών ,το Rock'n'Roll. Σύγχρονο Rock'n'Roll ,αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερης μίξης από garage-punk ,surf και psychobilly στοιχεία , πινελιές από Ανατολίτικους μουσικούς δρόμους και ψήγματα νεοψυχεδέλειας.

Κυκλοφόρησαν τον πρώτο και ομώνυμο δίσκο τους το 2012 ,ο οποίος ήταν δική τους παραγωγή ,και η δεύτερη δισκογραφική κίνηση της μπάντας ήρθε τον Μάιο του 2014. Ένα 7" βινύλιο με τον τίτλο "Sober" ,με την συμβολή της κολεκτίβας "Hands in Sand" από την Θεσσαλονίκη,που αποτελεί ,σύμφωνα με την μπάντα , τον προάγγελο του δεύτερου LP ,το οποίο αναμένεται μέσα στο 2015.

In Fuzz we trust!
http://www.fuzztones.net/

BLOCK 33 (26ης Οκτωβρίου 33), Τηλ: 2310533533
Προπώληση - Είσοδος 15 ευρώ
Σημεία Προπώλησης: TICKETHOUSE – MUSICLAND
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

  • SHARE
  • TWEET