Red Snapper, Ghost Note Project, Rainy Mood

Θεσσαλονίκη @ Block 33

Red Snapper, Ghost Note Project, Rainy Mood Θεσσαλονίκη @ Block 33
Συγκροτήματα Red Snapper, Ghost Note Project, Rainy Mood
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Block 33
Διεύθυνση 26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία
Τηλέφωνο 2310-533533
Τιμή εισιτηρίου 12,15 / 18 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης Stereodisc, Rover Bar, Ticket House, Lotus, http://redsnapper13.eventbrite.com
Διοργανωτής -

RED SNAPPER [UK]
Opening act: Ghost Note Project & Rainy Mood
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου
Block33

Προπώληση: 12€ (περιορισμένος αριθμός e-tickets) – 15€
Ταμείο: 18€

Σημεία Προπώλησης:
- Stereodisc Record Shop: Αριστοτέλους 04, Τηλ: 2310 262912
- Rover Bar: Σαλαμίνος 06, Λαδάδικα, Τηλ: 2310 544304
- Ticket House - Musicland: Μητροπόλεως 102, Τηλ: 2310 264880
- Lotus Record Shop: Σκρα 07, Τ: 2310 260776
- Διαδικτυακά: http://redsnapper13.eventbrite.com/

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου οι RED SNAPPER Live στο Block33! Tο Block33 θα πλημμυρίσει με ένα υπέροχο χαρμάνι Acid Jazz/Trip-Hop/Electronica ήχων χάρη σε ένα από τα σημαντικότερα και πλέον πρωτοπόρα συγκροτήματα των τελευταίων 20 χρόνων. Η επιστροφή ενός θρύλου με τα αυθεντικά-ιδρυτικά μέλη επί σκηνής είναι γεγονός, και συνοδεύεται μάλιστα από ολοκαίνουριο σπουδαίο άλμπουμ! Μια μοναδική συναυλία, με πανέμορφη Intelligent Dance Music που όλοι αγαπήσαμε εξαιτίας της εξαιρετικής δισκογραφίας των Red Snapper! Άλλωστε το λέει κι ένα από τα καλύτερα και πλέον κλασικά άλμπουμ τους: “Our Aim Is To Satisfy”…

Το συγκρότημα που έχει τη φήμη ότι παίζει ακόμα καλύτερα στη σκηνή απ' ότι στο στούντιο, οι Red Snapper έκαναν αίσθηση από τη στιγμή που εμφανίστηκαν στα μουσικά πράγματα. Ή καλύτερα από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν την πρώτη τους μεγάλης διάρκειας δουλειά, το καταπληκτικό “Prince Blimey” του 1996. Τις δουλειές αυτές άκουσαν και τα αφεντικά στη Warp και έτρεξαν να τους αρπάξουν, και καλά έκαναν. Γιατί οι Richard Thair, Ali Friend και David Ayers, με την προϋπηρεσία τους σε jazz τζαμαρίσματα αλλά και τη διάθεσή τους να τα πλουτίσουν με νέα στοιχεία, από το hiphop και το funk μέχρι το house και τη disco, έφτιαξαν ένα πολύ ιδιαίτερο χαρμάνι, που πλέον χαρακτηρίζει και οριοθετεί τον ήχο τους.

Η περιοδεία τους με τη Bjork, τους Fugees και τους Massive Attack επιβεβαιώνει την αξία τους και τους προβάλλει σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό, ενώ δεν περνάνε απαρατήρητες οι συνεργασίες τους με τον David Holmes, τον Andrew Weatherall και την Beth Orton. Οι χορευτικότερες δομές του επόμενου δίσκου τους, τους εντάσσει και στα ευρύτερα όρια της dance-electronica κουλτούρας, κάτι που επιβεβαιώνει και η περιοδεία τους με τους Prodigy. Έχοντας πλέον την απόλυτη αναγνώριση με το μέρος τους, το 2000 τους βρίσκει με νέο δίσκο, το κορυφαίο “Our Aim Is To Satisfy”, με αφομοιωμένη πλέον την acidjazz εμπειρία του “Prince Blimey” και το τριπαριστό dance του “Making Bones”, ενώ η σχέση τους με την τεχνολογία γίνεται πιο στενή αλλά κυρίως ουσιώδης, αποκτώντας έτσι ένα πιο ηλεκτρονικό χαρακτήρα.

Οι Red Snapper πετούσαν το γάντι στους συνομηλίκούς τους δημιουργώντας ήχο 100% σύγχρονο με μίνιμουμ ηλεκτρονικά μέσα. Στη θέση των σάμπλερς και των υπολογιστών είχαν να αντιπαρατάξουν μια εκπληκτική, όλο και πιο σπάνια στην εποχή μας, δεξιοτεχνία. Δεν είναι τυχαία η ηλικιακή γκάμα των οπαδών τους, από αμετανόητους παλαιορόκερ ως ρέιβερ που ψάχνουν για κάτι περισσότερο από το απλό μπιτ.

Χωρίς υπερβολή, οι Red Snapper είναι από τους πιο έμπιστους acidjazztriphopfunkyhouse 'μουσικόμυλους' των 90's που άνετα όμως διατηρεί την ιδιαίτερη ταυτότητά του. Διαφορετικά η εκλεκτική Warp δεν θα έσπαγε το σερί των μινιμαλιστικών και μέχρις εσχάτων αφαιρετικών κυκλοφοριών της για να τους πάρει στο ρόστερ της, είχε τους λόγους της... Τώρα τους ξέρουμε όλοι μας!

Links:
http://www.redsnapperofficial.com/
https://www.facebook.com/redsnapperofficialpage
https://twitter.com/redsnapper1
http://www.youtube.com/user/redsnapperofficial
https://myspace.com/redsnapperofficial

Με την υποστήριξη:
Republic 100.3 | Eξώστης | ManstaRadio | Rocking.gr | StardustRadio | I - jukebox

Block 33, Πολυχώρος Πολιτισμού
26ης Οκτωβρίου 33, περιοχή Σφαγεία
T: 2310533533 || www.block33.gr || info@block33.gr

  • SHARE
  • TWEET