Οι Red Snapper έρχονται στην Αθήνα τον Δεκέμβριο

Η επιστροφή του instrumental θρύλου της acid jazz

01/11/2013 @ 17:12
Red Snapper

Opening Act: En Route Project

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
Kookoo Live Music Bar
Ιάκχου 17, Γκάζι

Doors open: 21:00

Η επιστροφή του instrumental θρύλου της acid jazz που ακούει στο όνομα Red Snapper και με τα αυθεντικά - ιδρυτικά μέλη επί σκηνής είναι γεγονός! Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου το Κοο Κοο Live Music Bar θα πλημμυρίσει μ’ ένα υπέροχο χαρμάνι Acid Jazz/Trip-Hop/Electronica ήχων χάρη σε ένα από τα σημαντικότερα και πλέον πρωτοπόρα συγκροτήματα των τελευταίων 20 χρόνων, που έχει αγαπηθεί όσο λίγα στη χώρα μας. Μια μοναδική συναυλία, με πανέμορφη Intelligent Dance Music που όλοι έχουμε λατρέψει χάρη στην εξαιρετική δισκογραφία τους! Με τη φήμη ότι παίζουν ακόμα καλύτερα στη σκηνή απ' ότι στο στούντιο, να τους συνοδεύει, ετοιμαστείτε για μια μουσική εμπειρία από άλλο πλανήτη. Άλλωστε το λέει κι ένα από τα καλύτερα και πλέον κλασικά άλμπουμ τους “Our Aim Is To Satisfy”...

Οι Red Snapper από τη πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίστηκαν στα μουσικά πράγματα του Λονδίνου το 1993 έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση. Κι ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν την πρώτη τους μεγάλης διάρκειας δουλειά, το καταπληκτικό “Prince Blimey” του 1996. Μετά απ’ αυτό τα αφεντικά στη Warp Rec έτρεξαν να τους αρπάξουν και καλά έκαναν. Γιατί οι Richard Thair, Ali Friend και David Ayers με την προϋπηρεσία τους σε jazz τζαμαρίσματα αλλά και τη διάθεσή τους να τα πλουτίσουν με νέα στοιχεία, από το hip hop και το funk μέχρι το house και τη disco, έφτιαξαν ένα πολύ ιδιαίτερο χαρμάνι, που πλέον χαρακτηρίζει και οριοθετεί τον ήχο τους. Η περιοδεία τους στα τέλη των 90’s με τη Bjork, τους Fugees και τους Massive Attack επιβεβαίωσε την αξία τους και τους πρόβαλλε σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό, ενώ οι συνεργασίες με τον David Holmes, τον Andrew Weatherall και την Beth Orton μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν.

Οι χορευτικότερες δομές του επόμενου δίσκου τους “Making Bones” [1999], τους εντάσσει και στα ευρύτερα όρια της dance - electronica κουλτούρας, κάτι που επιβεβαιώνει κι η περιοδεία τους με τους Prodigy. Έχοντας πλέον την απόλυτη αναγνώριση με το μέρος τους, το 2000 τους βρίσκει με νέο δίσκο, το κορυφαίο “Our aim is to satisfy”, με αφομοιωμένη πλέον την acid jazz εμπειρία του “Prince Blimey” και το τριπαριστό dance του “Making Bones”, ενώ η σχέση τους με την τεχνολογία γίνεται πιο στενή αλλά κυρίως ουσιώδης, αποκτώντας έτσι ένα πιο ηλεκτρονικό χαρακτήρα.

To 2002 διαλύθηκαν για να σχηματιστούν και πάλι το 2007 και την αμέσως επόμενη χρονιά να κυκλοφορήσουν το 4ο studio album τους με τίτλο Pale Blue Dot [2008]. Το 2011 κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους album με τίτλο “Key”. Στο Key συνεργάζονται με τον jazz σαξοφωνίστα Tom Challenger και στα φωνητικά με τον Gavin Clarke από UNKLE, Clay Hill, και την υποψήφια για το βραβείο Mercury Eliza Carthy που από μικρή ήταν και φανατική οπαδός της μπάντας. Έχοντας έρθει σε επαφή με ένα νέο, ηλικιακά, κοινό μέσα από τις εμφανίσεις τους σε Αγγλία, Ρωσία, Ελλάδα, Ουκρανία, Ολλανδία και Βέλγιο το συγκεκριμένο άλμπουμ αντανακλά μουσικά τις νέες αυτές εμπειρίες που τα μέλη του συγκροτήματος βίωσαν σε όλη τη διάρκεια των live τους. Μια αντίδραση στα διαρκώς μεταβαλλόμενα κι άκρως αντίθετα μεταξύ τους περιβάλλοντα. Από τις παραλίες της μαύρης Θάλασσας στα γεμάτα βότκα ρώσικα πρωινά κι από τους σκοτεινούς δρόμους του Λονδίνου στις ιδιαίτερες διαδρομές του τραίνου μέσα από τον Όλυμπο. Το Key είναι γεμάτο από dark soul και ιλιγγιώδες πάθος.

Χωρίς υπερβολή, οι Red Snapper συγκαταλέγονται ανάμεσα στους κορυφαίους acid jazz trip hop funky house “μουσικόμυλους” των 90's. Όταν οι Red Snapper πέταγαν το γάντι στους συνομηλίκους τους δημιουργούσαν ήχο 100% σύγχρονο, με μίνιμουμ όμως ηλεκτρονικά μέσα έχοντας στη θέση των σάμπλερς και των υπολογιστών να αντιπαρατάξουν μια εκπληκτική, όλο και πιο σπάνια στην εποχή μας, δεξιοτεχνία. Δεν είναι τυχαία η ηλικιακή γκάμα των οπαδών τους, από αμετανόητους παλαιορόκερ ως ρέιβερ που ψάχνουν για κάτι περισσότερο από το απλό beat. Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου θα συναντηθούν με ένα κοινό που τους λατρεύει και θα του προσφέρουν τις μοναδικές τους acid Jazz/ Τrip hop στιγμές.

Τιμές & διάθεση εισιτηρίων

Προπώληση: 17€ [τα πρώτα 200]
Προπώληση/ταμείο: 20€

Σημεία προπώλησης:
Μέσω του Viva.gr και του τηλεφωνικού αριθμού 11876 - http://www.viva.gr/tickets/music/red-snapper/
Public [σε όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα] http://www.public.gr/storelocator/
Seven Video Spots [σε όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα] http://www.sevenspot.gr/
Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου [σε όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα] - http://www.papasotiriou.gr/

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET