The Kills

New York / LA Hex

Domino Recording Co (2023)
Από τον Αντώνη Μαρίνη, 26/07/2023
Γυαλιά ηλίου, απαραιτήτως
Πώς βαθμολογείτε το τραγούδι;

Ίσως φταίνε οι υστερικές ταχύτητες του γενναίου νέου κόσμου. Ίσως η ασταμάτητη ροή πληροφορίας που μοιράζεται ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο και το διαδίκτυο. Ή ίσως το διάστημα από εκείνη την εμφάνιση των Kills στο Ejekt του 2017, συν έναν επιπλέον χρόνο μιλώντας για την κυκλοφορία του "Ash & Ice", να είναι απλά τόσο μεγάλο. Όπως και να έχει, η απουσία του ντουέτου μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε.

Αν περίμενες ή ήλπιζες για επιστροφή σε γκαράζ και βαβουριάρικα γούστα βγαλμένα από τα χρόνια μετά την αλλαγή της χιλιετίας, σκέψου ξανά. Εκείνες οι μέρες έχουν περάσει. Σε πλαίσιο ολοκληρωμένης κυκλοφορίας δεν αποκλείεται να βρισκόταν χώρος για κάτι τέτοιο. Στο σανίδι τα πράγματα σίγουρα είναι διαφορετικά, έστω και με κάπως πιο εξευγενισμένο περιτύλιγμα. Σε ένα single, έστω και διπλό, όμως;

Από το πρώτο καρέ, το "New York" ξεχειλίζει φως. Η Alison Mosshart παραμένει ανάμεσα στις πιο αβίαστα cool φωνές και παρουσίες στην ευρύτερη εναλλακτική σκηνή. Τα κοψίματα και ο ήχος του Jamie Hince δεν έχουν χάσει ούτε λίγη από τη μαγκιά ή την προσωπικότητά τους. Το hook σκάει φανταστικά. Η συνέχεια στο "LA Hex" ρίχνει την ταχύτητα, αλλά κρατάει τις πόζες. Ιδανική συνοδεία για καύσωνα.

  • SHARE
  • TWEET