Jinjer

Vortex

Napalm Records (2021)
Από τον Αντώνη Μαρίνη, 17/06/2021
Σύγχρονο heavy με λόγο και περιεχόμενο
Πώς βαθμολογείτε το τραγούδι;

Χρειάζονται μόνο λίγα μέτρα. Τα παραμορφωμένα αρπίσματα, τα γεμίσματα των κρουστών και το σιγοντάρισμα του μπάσου. Πριν καν μπει φωνητικό, ξέρεις πού βρίσκεσαι. Νιώθεις ότι η καταιγίδα δεν θα αργήσει να έρθει. Η τετράδα από την Ουκρανία έχει μια φωνή ολοδική της και δεν δείχνει διάθεση να τη νερώσει για κανέναν λόγο.

Όταν άλλοι χρειάζεται να προσπαθήσουν υπερβολικά, εκείνοι ακούγονται φρέσκοι παίζοντας κλασικά συστήματα με ένα μικρόφωνο, μία κιθάρα, ένα μπάσο κι ένα ντράμκιτ. Όταν άλλοι βγάζουν heaviness με σπασίματα πάνω από σπασίματα, εκείνοι το πετυχαίνουν με ένα απλό γύρισμα κι ένα riff που καταλαβαίνεις με την πρώτη. Άντε με τη δεύτερη.

Οι υποψιασμένοι δεν θα ξαφνιαστούν. Ακόμα κι όσοι έχουν περάσει μόνο για λίγο από το "King Of Everything" ή τον διάδοχό του, θα βρουν περίπου ό,τι περιμένουν. Ο τρόπος που σε τέσσερα λεπτά η αρχική ηρεμία εξελίσσεται σε έκρηξη είναι φανταστικός μέσα στη φυσικότητά του. Τα φωνητικά της Tatiana λάμπουν ως συνήθως. Τα ρυθμικά είναι ο άσσος στο μανίκι.

Όποιος σκεφτεί να επιχειρήσει παραλληλισμό με το μεγάλο σουξέ, παρακαλείται (α) να κοιτάξει πιο προσεκτικά και (β) να μας κάνει τη χάρη. Whirl! Spin! Swirl! Swirl!

  • SHARE
  • TWEET