Panopticon

The Crescendo Of Dusk

Bindrune (2019)
Από τον Αποστόλη Ζαμπάρα, 05/02/2019
Κάθε νέα κυκλοφορία προσδίδει στη φήμη τους

Τα δυο τραγούδια που κυκλοφόρησε αναπάντεχα ο Austin Lunn είναι το πρώτο παρμένο από τα sessions του περσινού εκπληκτικού τους δίσκου και το δεύτερο από αυτά του "Autumn Eternal". Αφιερώνοντας αυτήν την κυκλοφορία στο βόρειο σέλας, ο Lunn παραδίδει δυο εξαιρετικά τραγούδια στα γνώριμα πλέον στυλ στα οποία επιδίδεται. Το ομότιτλο έπος δεκατεσσάρων λεπτών, βουτάει μέσα στο παραδοσιακό black metal με εξαιρετικά riffs και εναλλαγές που χτίζουν και επιβάλλουν στον ακροατή μια μαγική ατμόσφαιρα μέσα σε μια αίσθηση μεγαλείου. Το "The Labyrinth", είναι στον αντίποδα, μια μίνιμαλ country/bluegrass σύνθεση που αναδεικνύει την άλλη όψη της μπάντας. Το δέος του πανέμορφου αυτού φαινομένου που παρατηρεί κανείς μόνος του, ακολουθείται από στιγμές περισυλλογής σε 20 λεπτά κατάλληλης μουσικής υπόκρουσης.

Ακούτε την κυκλοφορία στο bandcamp του συγκροτήματος.

 

  • SHARE
  • TWEET
  • A. A. Williams

    A. A. Williams (EP)

    Holy Roar (2019)
    Από τον Αντώνη Μαρίνη, 07/02/2019
    Ένα ντεμπούτο-σφηνάκι σύγχρονης μελαγχολίας

    Το να χαρακτηρίσεις μια κυκλοφορία ως ατμοσφαιρική είναι από τα πιο εύκολα πράγματα στον κόσμο. Τα λέμε χρόνια τώρα στις ετήσιες αναδρομές μας. Είτε παίζεις μελωδικό rock, είτε metal ευρωπαϊκής κοπής της δεκαετίας του '90, είτε σύγχρονη πειραματική μουσική, αν υπάρχουν σκοτάδια σε ικανοποιητικό βαθμό, η atmospheric ταμπέλα είναι εκεί για σένα. Η πρώτη δουλειά της A. A. Williams στέκεται κάπου ανάμεσα στην πρώτη και την τρίτη κατηγορία. Αργοί ρυθμοί, χαμηλές εντάσεις, όμορφες μελωδίες κι εξίσου όμορφα φωνητικά. Το χτίσιμο του "Control" έχει λίγη από τη γοητεία του καλού post-rock, ενώ το "Cold" είναι φτιαγμένο για ταξίδια και χαμηλούς φωτισμούς. Όσοι αρέσκονται σε ήπια ακούσματα, πέρα από ταμπέλες, ας του δώσουν μια ευκαιρία και δεν θα βγουν χαμένοι. Όσοι αγαπούν την Emma Ruth Rundle, παρομοίως.

    Αναμένοντας το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ, το EP είναι διαθέσιμο σε Bandcamp και Spotify.

  • SHARE
  • TWEET
  • Pernicion

    Seek What They Sought

    Osmose (2019)
    Από τον Αποστόλη Ζαμπάρα, 25/02/2019
    Ντεμπούτο που ικανοποιεί αυτούς που αναζητούν ευθύ και σκοτεινό death metal

    Ο τραγουδιστής Dan Benton και ο Anil Carrier (live Anaal Nathrakh) σε πέντε τραγούδια και 27 λεπτά φροντίζουν να γίνουν όσο πιο ξεκάθαροι γίνεται. Στην πρώτη τους κυκλοφορία ως Pernicion, κινούνται στους βάλτους του ευθυτενούς και ισοπεδωτικού αμερικάνικου death metal, με έξτρα δόσεις μαυρίλας, όπως τα συνδυάζουν οι Dead Congregation και οι Cruciamentum. Κάθε τραγούδι φροντίζει να μην μακρηγορεί, ενώ οι ταχύτητες, ακόμη και όταν πέφτουν, εμπλουτίζονται με σκοτεινά leads και ασήκωτα riff. Η παραγωγή, αρκετά μουντή και πρωτόγονη, συνεισφέρει στη δημιουργία old school κλίματος, ενώ τα βαθιά φωνητικά δένουν εξαιρετικά με τις ατμόσφαιρες. Τραγούδια όπως το εναρκτήριο "Summoning" και το "The Darkness Comes" φανερώνουν αβίαστα μια ποιότητα που σε κάνει να ελπίζεις για μια εξίσου τρομακτική ολοκληρωμένη κυκλοφορία.

    Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET