Wet Leg

Wet Leg

Domino Recording Co. (2022)
Από τον Αντώνη Μαρίνη, 18/04/2022
Το πιο ανοιξιάτικο ντεμπούτο της χρονιάς
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Κάποιες μουσικές απλά μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις καλά. Σαν να βρίσκεσαι μετά από καιρό με φίλους και πριν το καταλάβεις να γελάτε σα να μην πέρασε μέρα. Σαν να γνωρίζεις έναν άνθρωπο που ξέρεις ότι θα κολλήσετε. Σαν να βγαίνεις για ξέγνοιαστη βόλτα ένα ηλιόλουστο πρωινό του Απρίλη. Ναι, μεγάλες κουβέντες. Όχι, δεν είναι αυστηρά εποχιακό το σχόλιο. Προφανώς κι ένας δίσκος μπορεί να βγει μέσα στο μαύρο χειμώνα και να ακούγεται ανοιξιάτικος. Σε κάθε περίπτωση, πιστέψτε το hype.

Οι Wet Leg θα μπορούσαν εύκολα να μοιάσουν με γλάστρα της βιομηχανίας στον επιφανειακό παρατηρητή. Το ντουέτο τράβηξε κάμποσα βλέμματα αρκετά πριν δώσει ολοκληρωμένο δείγμα γραφής. Το όνομά τους κυκλοφορούσε σχεδόν παντού σε μουσικό και μη τύπο από το περασμένο καλοκαίρι, περίπου από το πουθενά. Τίποτα το πρωτόγνωρο για τον indie-εναλλακτικό-πείτε-τον-όπως-θέλετε ήχο και ακριβώς για αυτό η καχυποψία θα είχε κάθε λόγο να θεωρηθεί δικαιολογημένη. Μέχρι να παίξει η "Chaise Longue" τουλάχιστον.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερο νόημα για αναλύσεις σε επιρροές, ταμπέλες ή αναφορές. Εξαιρείται το πλατύ χαμόγελο στο αναπάντεχα τέλειο πέρασμα του 'would you like us to assign someone to butter your muffin?'. Θα βρεις έντονα χρώματα από alt σκηνές του '80 και του '90, λίγο από ραδιόφωνα των πρώιμων zeroes, πινελιές new wave, και χίλια δυο άλλα. Το στοιχείο που μετράει στην πραγματικότητα είναι αυτό το κάτι που μπορεί να κάνει σχετικούς και άσχετους να κουνηθούν και να τραγουδήσουν. Ίσως και να θελήσουν να χτυπήσουν ντραμς ή να πιάσουν ένα μπάσο.

Ο φόβος του πυροτεχνήματος, για το σχήμα και το άλμπουμ, εξαφανίστηκε οριακά πριν προλάβει να γεννηθεί. Η σειρά των singles που ακολούθησαν το μεγάλο σουξέ περιλαμβάνει αρκετές κορυφές για να στείλει αδιάβαστους και τους πιο στριφνούς. Τι θέλετε κύριοι, χορό και λουλούδια; Η "Angelica" είναι εδώ για σας. Γνήσια κολλητικές γραμμές και Christina Ricci; Πάρτε το "Wet Dream". Χαμογελαστά καντήλια και ουράνια τόξα; Βεβαίως, "Ur Mum". Δίστιχο 'you're so woke - diet coke' και ξεσπάσματα ενηλικίωσης στο σήμερα; Σειρά "Oh No" και "Too Late Now" σε επανάληψη.

Εσύ εκεί πίσω που ετοιμάζεσαι να σχολιάσεις ότι εντάξει, αντί για ένα τραγούδι έγραψαν έξι, συγχαρητήρια. Κέρδισες το βραβείο του χαμένου αριστερού λέι απ της ανατροπής στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν έρχονται πολλοί δίσκοι στην πρόσφατη μνήμη που να στέκονται τόσο σφιχτά όσο το "Wet Leg" σα σύνολο, ενώ την ίδια στιγμή να έχουν τόσο υλικό που να στέκεται αυτόνομα. (Cue "Piece Of Shit" & "Supermarket".) Ακόμα περισσότερο, σε ευρύ εμπορικό ροκ πλαίσιο, δεν κυκλοφορεί πολλή μουσική που να αποδίδεται τόσο ατόφια νεανικά, διασκεδαστικά και δροσερά.

  • SHARE
  • TWEET