The War On Drugs

I Don't Live Here Anymore

Atlantic Records (2021)
Από τον Δημήτρη Μωυσίδη, 12/11/2021
Τραγούδια που ηρεμούν και ομορφαίνουν την ψυχή
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Είναι μερικοί καλλιτέχνες που ξέρεις από το εξώφυλλο ακόμα, πριν ακόμα ακούσεις μισή νότα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουν κακό album. Ο Adam Granduciel με την μπάντα του εμπίπτουν σε αυτήν την τιμητική κατηγορία. Χωρίς να λέω ότι θα αρέσει σε όλους και ότι είναι για όλα τα γούστα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει ένα ιδιαίτερο στυλ που τον χαρακτηρίζει, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει κάτι αδιάφορο ή κακό και το γεγονός ότι μετά τη κορυφή με το Grammy το 2017 με το "A Deeper Understanding" επιβεβαιώθηκε ότι μπορούν πλέον αβίαστα και χωρίς άγχος να βαδίσουν στις κορυφές που οι ίδιοι έθεσαν για τους εαυτούς τους.

Έτσι και στο "I Don’t Live Here Anymore" δεν χρειάζεται να ανακαλύψουν το τροχό, αλλά να διαβούν και να διευρύνουν τα κινηματογραφικά, Αμερικάνικα ροκ μονοπάτια που μας έχουν συνηθίσει και να κλείσουμε και εμείς τα μάτια ταξιδεύοντας μαζί τους και μαζί με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του Granduciel. Είναι κάτι σαν Killers χωρίς το arena-oriented rock και το φαντεζί promotion, τιμώντας περισσότερο το soft rock των 70s και 80s του Springsteen μάλλον καλύτερα από όσο θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Brandon Flowers. To ομότιτλο single με τη συμμετοχή των Lucious είναι ραδιοφωνικό χιτάκι για indie σταθμούς που σέβονται τον εαυτό του και από τα ομορφότερα που έχει γράψει και κάνει ηχητικά παρέα με το "Wasted" που είναι τολμηρό, ρυθμικό και πάει σε μέρη που μέχρι τώρα δεν τους είχαμε συνηθίσει. Κάτι αντίστοιχο κάνουν και τα "Harmonia's Dream" και "Change", φτιαγμένα να τραγουδιούνται σε συναυλίες αν δεν ήταν αυτή η υποβόσκουσα μελαγχολία και το low-profile που μάλλον είναι γραμμένο στο DNA του Granduciel και της μπάντας του. Θέλετε κάτι πιό Springsteen, ακούστε την μελαγχολική φυσαρμόνικα στο "Old Skin" ή το Dylan-ικό εναρκτήριο ρομαντικό "Living Proof". Το "Rings Around My Father’s Eyes" θα κάνει καλό στη ψυχή σας, ένα απίστευτα συναισθηματικό τραγούδι για τις ανθρώπινες σχέσεις και την πατρότητα.

Όλα τα τραγούδια των TWOD έχουν μια αισιοδοξία μέσα στην μελαγχολία τους. Είναι από τα συγκροτήματα που κάνουν καλό στη ψυχή σου και που ξεχωρίζουν μέσα από την κακοφωνία της εποχής. Όπως λέει και το "Occasional Rain": ‘Ain't the sky just shades of gray/ Until you seen it from the other side?’. Τί πιό αισιόδοξο;

  • SHARE
  • TWEET