The Drippers

Action Rock

The Sign (2019)
Ένα σφηνάκι hard rock και δρόμο
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Το πιο δυνατό υποκατάστατο των Hellacopters έκανε πριν λίγο καιρό την εμφάνισή του. Οι Drippers σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2016 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας με σκοπό να επαναφέρουν το hard rock με τον τρόπο που το έκαναν οι μπάντες της δεκαετίας του 90. New Bomb Turks, Gluecifer ήταν οι μπάντες που φύτεψαν την ιδέα σε αυτούς του μουσικούς με τις punk καταβολές να δημιουργήσουν έναν δίσκο που να συμπυκνώνει εκρηκτική ενέργεια και διάθεση για εκτόνωση. Η ηχογράφηση και επεξεργασία έγινε από τον Tomas Skogsberg ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις ηχογραφήσεις των Hellacopters, Entombed και Backyard Babies.

Στο "Action Rock" δεν θα έρθετε αντιμέτωποι με την πρωτοπορία της rock σκηνής με βαθιά νοήματα και ψαγμένες μελωδίες. Πρόκειται για την κλασσική σύνθεση μπάντας που μεγάλωσε με κλασσικές hard rock μελωδίες πίνοντας μπύρες και κάνοντας καταχρήσεις και με αυτές επέλεξε να ξεκινήσει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά. Η ακατέργαστη ενέργειά τους είναι απλωμένη σε όλο τον δίσκο που περιέχει έντεκα γρήγορα και ωμά τραγούδια με punk ψυχή. Το εναρκτήριο "(Ain't No) Shangri-La" βάζει στοίχημα με τον ακροατή πως σε σχεδόν ενάμιση λεπτό θα του έχει τραβήξει την προσοχή με το κύμα συναυλιακής ατμόσφαιρας που το διακατέχει. Δεν υπάρχει χρόνος για μακρόσυρτα σόλο και μυστηριώδεις υπαινιγμούς παρά μόνο για ευθεία riff, τσίτες στα drums και συνθηματικός λόγος για ένα one night "Sweet Action".

Επιθετικοί και cool επιδιώκουν να γίνουν δημοφιλείς με το "Gimme The Shakes" το οποίο φέρνει μαζί του διπλά φωνητικά δημιουργώντας την αίσθηση που αγαπούν όσοι παίζουν το συγκεκριμένο είδος, το ελεγχόμενο χάος. Δανειζόμενοι το ύφος και την αίσθηση του rock του παρελθόντος καταπιάνονται με μελωδίες που μοιάζουν μεταξύ τους διατηρώντας την προσωπική τους ταυτότητα. Βρώμικες κιθάρες και οργισμένα ουρλιαχτά συνθέτουν το "Feldman's Exit" στο οποίο οι δύο φωνές συνεργάζονται για ένα εκτονωτικό αποτέλεσμα πριν το χορευτικό "Långgatan". Φτάνοντας στο "White Light" έχεις αφήσει ήδη πίσω τις ενοχές πως το έτος γράφει 2019 και το αυτί σου βρίσκει γαλήνη με συνηθισμένες punk μελωδίες και μπαίνεις στον ρυθμό που σου βαράνε τα τύμπανα έχοντας την εντύπωση πως είσαι σε συναυλία. Επίσης άξιο παρατήρησης είναι το γεγονός πως στον δίσκο δεν υπάρχει ούτε ένα πιο χαλαρό κομμάτι που να δείχνει μια πιο ευαίσθητη πλευρά του συγκροτήματος. Γρέζι στη φωνή rock 'n' roll και "Ready To Fall" περιλαμβάνει η κοσμοθεωρία για το συγκρότημα που μοιάζει να γεννήθηκε από μαμά Hellacopters και μπαμπά Turbonegro. Όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι τα κομμάτια των εφτά λεπτών δεν εμπίπτουν στη φιλοσοφία τους και έτσι αποφασίζουν να κλείσουν τον δίσκο με το φασαριόζικο και άγουρο "Day Turns To Night" χαρούμενοι πως κατάφεραν τον στόχο τους, να μεταφέρουν δηλαδή τον ακροατή σε μια εκστατική κατάσταση.

  • SHARE
  • TWEET