Mother Mother

Inside

Warner (2021)
Από τον Δημήτρη Μωυσίδη, 01/07/2021
Με κέντρο το συναίσθημα πέρα από φόρμες και συμβιβασμούς
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερη περίπτωση του indie ήχου, πραγματικά indie όμως, και με τη μη-εμπορική έννοια, αφού οι Καναδοί Mother Mother μπορεί να κυκλοφορούν διαμαντάκια εναλλακτικού ήχου από το 2007 και μετά, αλλά η ευρεία αναγνώριση έπρεπε να αργήσει μέχρι το 2020 όπου, με έναν πραγματικό ξεχωριστό και απροσδόκητο (;) τρόπο, η μουσική τους κατάφερε να τρυπώσει στις φορητές συσκευές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μέσω του Tik Tok, όπου τα τραγούδια τους, όπως τα "Hayloft" και "Burning Pile", συνόδεψαν αμέτρητα βιντεάκια της πλατφόρμας και η μουσική τους πλέον έγινε σχεδόν mainstream, ειδικά στη ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

Συγκυρία ή μη, η πανδημία τους έδωσε τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν όλη τη δημιουργικότητα τους και γνωρίζοντας ότι πλέον υπάρχει μεγαλύτερο κοινό για τη μουσική τους, να αδράξουν την ευκαιρία και -ίσως εκτός πλάνων- να βγάλουν το "Inside", που μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο έχουν βγάλει, αλλά έχει αρκετά χαρακτηριστικά να μας κάνει να το συμπαθήσουμε πάρα πολύ. Σε 48 λεπτά και 14 τραγούδια καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχουν και μικρές συνθέσεις, αλλά και ορισμένα fillers, που ναι μεν συμπληρώνουν σαν συναίσθημα τα κομμάτια ("Pure Love", "Breathe"), αλλά εν τέλει πρόκειται για ένα μικρό άλμπουμ που ωστόσο ακούγεται ευχάριστα 'σαν νεράκι' και δεν κουράζει, αλλά σε στιγμές ενθουσιάζει. Το "Two" μας ξεσηκώνει προτρέποντας να ξεπεράσουμε τους φόβους για να λυτρωθούμε, το "Sick Of The Silence" παίρνει τη συσσωρευμένη ενέργεια μιας ολόκληρης χαμένης χρονιάς και μας το πετάει στα μούτρα με επιθετικότητα όπως τραγουδάει ο Ryan Guldemond συνοδευόμενος από τις όμορφες χροιές των Molly Guldemond kai Jasmin Parkin. Μια τριφωνία που δουλεύει εξαιρετικά σε όλο το άλμπουμ και ειδικά σε pop παιχνιδιάρικες στιγμές, όπως το "Forgotten Souls" με το γλυκύτατο ρεφρέν.

Το δυνατότερο κομμάτι -που μάλιστα επιμελήθηκαν το videoclip οι fans του συγκροτήματος- είναι, μάλλον, το "I Got Love", ένας φόρος τιμής ίσως για τους Tik Tok fans τους και σε όσους φαίνεται περίεργη όλη αυτή η τάση και την απορρίπτουν, get used to it. Το μισείς ή το αγαπάς, είναι εδώ και υπάρχει μια ολόκληρη γενιά που ασχολείται με αυτόν και οι Mother Mother είναι μία από τις μπάντες που ντύνουν ηχητικά αυτήν την τάση. Δεν είναι τόσο επιφανειακοί όσο μπορεί να κατηγορηθούν. Μια ακρόαση του πανέμορφου "Stay Behind" ή του οχταλέπτου(!) ομότιτλου φινάλε "Inside", το ξεκαθαρίζει αυτό. Ένα όμορφο άλμπουμ, μια καλή αφορμή για εξερεύνηση και της προηγούμενης δισκογραφίας ενός πολύ ενδιαφέροντος συγκροτήματος.

  • SHARE
  • TWEET