Blood Star

First Sighting

Shadow Kingdom Records (2023)
Από τον Πάνο Ζαρκαδούλα, 13/04/2023
Μια προσμονή τριών ετών έλαβε επιτέλους τέλος και άξιζε την κάθε μέρα της
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Το δίμηνο Μάρτιος - Απρίλιος μπήκε καυτό αναφορικά με τις κυκλοφορίες στο heavy - power - epic metal. Και ποσοτικά αλλά κυρίως ποιοτικά, η χρονιά φαντάζει ήδη πλήρης και ας βρισκόμαστε ακόμα πριν το μέσο της. Η συγκεκριμένη μπάντα κατάφερε με μόλις δύο συνθέσεις το 2020, να κάνει την προσμονή για το ντεμπούτο της μεγάλη και δυσβάσταχτη. Μάλλον μου έλειψε πολύ η φωνή της Madeline Smith.

Μπορεί το εικαστικό κομμάτι να μη θεωρείται ισόβαρο με τη μουσική, το μάτι πάντως πρώτα στο εξώφυλλο θα πέσει: αναβαθμισμένο λογότυπο και κοινά στοιχεία με το EP, η «πρώτη θέαση» κρίνεται επιτυχημένη προτού αφήσουμε τις συνθέσεις να πρωταγωνιστήσουν. Το πρώτο single κατέφθασε με καλπάζοντα ρυθμό, αφήνοντας το μπάσο να λάμψει με το σόλο του και δε θα είναι η μόνη του φορά. Οι ελπίδες και τα μικρά χαμόγελα ικανοποίησης παίρνουν «σάρκα και οστά». Όντως μου έλειψε πολύ η φωνή της Madeline Smith.

Αν και κινούνται μεταξύ heavy metal / hard rock χώρου των γνωστών δεκαετιών, εκπέμπουν μια αναζωογονητική φρεσκάδα, ικανή να τους ξεχωρίσει από πλείστες παρόμοιες μπάντες και να τους προσδώσει προσωπικότητα και ίδιον μουσικό χνάρι. Η απλότητα της δομής των συνθέσεων (προσεγμένες και εκτελεσμένες με πάσα λεπτομέρεια) λειτουργεί σαν την πιο σφιχτή αρπάγη. Σε κυριεύουν με το groove τους και τη σταθερότητα στον ρυθμό τους, ακόμα κι αν πρόκειται για ορχηστρική σύνθεση δύο λεπτών.

Εκτελεστικά, και ως μεμονωμένες αποδόσεις που εν τέλει δημιουργούν ένα σύνολο, δε λαθεύουν. Έκαστος / η υπηρετούν τους ρόλους τους άψογα, συμπαγείς και στεγανοί, ενωμένοι και ισχυροί σαν μια γροθιά. Έτσι καταρρίπτεται και η έννοια του side project λόγω Jamison Palmer (Visigoth - πού χαθήκατε εσείς;), τούτη η μπάντα ήρθε, είδε και νίκησε. Οι Αμερικάνοι συνδυάζουν την κατά μέτωπο επίθεση - "Wait to Die" - με περισσότερο συναισθηματικές στιγμές - "Going Home" - πάντα υπό τη φωνητική καθοδήγηση της Madeline - ανυπομονώ να σε δω και να σε ακούσω στο επερχόμενο UTH - Smith.

Λιτά, δωρικά και απέριττα καταλαμβάνουν εξέχουσα θέση στα φετινά heavy metal πεπραγμένα, η θέρμη που εκπέμπει η μουσική τους δρα ως απαραίτητο συμπλήρωμα οποιασδήποτε καθημερινότητας μας και επί τη ευκαιρία, μήπως έχετε πέντε λεπτά να σας μιλήσω για τη Madeline Smith από το Salt Lake της Utah;

Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET