Καινούριο κομμάτι από τους Wytch Hazel

Ο νέος δίσκος της ανερχόμενης μπάντας είναι καθοδόν

19/10/2020 @ 13:45

Ο νέος δίσκος των Βρετανών Wytch Hazel, "III: Pentecost", αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω της Bad Omen Records στις 30 Οκτωβρίου.

Το τρίτο άλμπουμ της μπάντας, διαδέχεται το προ διετίας "II: Sojourn" και θα κινείται εκ νέου στο 70s hard rock με έντονες heavy metal επιρροές.

Συγκεκριμένα, ο Colin Hedra, τραγουδιστής και κιθαρίστας της μπάντας, σχολίασε:

«Γράφοντας τα solo, προσπάθησα να μιμηθώ τον Michael Schenker. Είχα στο μυαλό μου να δημιουργήσω ένα άλμπουμ που μπορείς να τραγουδήσεις, όπως είναι το "Rumours" των Fleetwood Mac. Δεν πίστεψα ποτέ στα περίφημα "filler", δεν βρίσκω τον λόγο να συνθέσεις κάτι που δεν πιστεύεις πως είναι το καλύτερο δυνατό. Προσπάθησα για το άριστο αποτέλεσμα, όσο περισσότερο μπορούσα».

Όσον αφορά τις ιδιαίτερες θεματικές του δίσκου, ο Hedra εξήγησε:

«Παίζω σε μια heavy metal μπάντα και γράφω τραγούδια για τον Θεό. Είναι στην πραγματικότητα μια πολύ επαναστατική κίνηση!»

Μάλιστα, η μπάντα έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο κομμάτι από τον δίσκο, το "Archangel" που μπορείτε να το ακούσετε εδώ, και σύγκρινε την προσέγγιση της με αυτή των Σουηδών Ghost:

«To τραγούδι αυτό γεννήθηκε από δύο πράγματα: Πρώτον, ένα κόλλημα μου με τους Ghost που τους εκτιμώ πολύ, θεωρώ την μουσική τους εκπληκτική, και δεύτερον, από μια διάθεση να αποκαταστήσω την αλήθεια, πράγμα σπάνιο στο rock 'n' roll. Ήθελα να γράψω ένα τραγούδι για τον Εωσφόρο, αλλά σωστά, χωρίς να τον αποθεώνω. Είναι ένα κομμάτι που αναρωτίεται γιατί αυτός έχει όλη την δόξα».

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του "III: Pentecost". Η μπάντα έχει δώσει άλλο ένα δείγμα από τον δίσκο, για το κομμάτι "I Am Redeemed", το video του οποίου μπορείτε να δείτε εδώ.

“He Is The Fight”
“Spirit And Fire”
“I Am Redeemed”
“Archangel”
“Dry Bones”
“Sonata”
“I Will Not”
“Reap The Harvest”
“The Crown”
“Ancient Of Days”

Δείτε επίσης:

«10»: Σχήματα του Νεότερου Κύματος Βρετανικού Heavy Metal

  • SHARE
  • TWEET