Οι Warlord τιμούν την μνήμη του Bill Tsamis με συναυλίες

Στη δημοσιότητα οι πρώτες λεπτομέρειες για την επιστροφή του θρυλικού συγκροτήματος

11/04/2023 @ 07:39

Δέκα χρόνια μετά τις πρώτες τους συναυλίες στην Ελλάδα και τρία χρόνια μετά τον απροσδόκητο χαμό του Bill Tsamis, οι Warlord ανακοίνωσαν ότι επιστρέφουν στην ενεργό δράση για μια σειρά συναυλιών το 2024, προς τιμήν του ελληνικής καταγωγής κιθαρίστα και βασικού συνθέτη του συγκροτήματος.

Τον Mark Zonder που θα βρίσκεται φυσικά πίσω από τα τύμπανα, θα πλαισιώσουν ο τραγουδιστής Giles Lavery και ο μπασίστας Philip Bynoe, οι οποίοι είxαν συμμετάσχει στις συναυλίες του 2013.

Στα πλήκτρα θα βρίσκεται ο Jimmy Waldo, ευρύτερα γνωστός για την συμμετοχή του στους Alcatrazz των Graham Bonnet και Yngwie Malmsteen, ενώ σε επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν οι καλεσμένοι κιθαρίστες.

Στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι το εγχείρημα δεν αποτελεί επανένωση, αλλά έναν τρόπο να μοιραστούν καλλιτέχνες και κοινό την μουσική που σημάδεψε την ζωή τους σε επίπεδο συναισθημάτων.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί το υλικό από τις πρώτες μέρες των Warlord, τέσσερις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία των "Deliver Us" και "And The Cannons Of Destruction Have Begun", τα οποία συνδιαμόρφωσαν το ιδίωμα που σήμερα ονομάζεται επικό heavy metal.

Δείτε ακόμη:

«10+1»: Σπουδαίες συνθέσεις του Bill Tsamis με τους Warlord

«A Beginner's Guide»: Επικό Heavy Metal

Συνέντευξη Bill Tsamis (2014)
«Το να αγγίζει η τέχνη σου τόσο έντονα τη ζωή ανθρώπων στα πέρατα του κόσμου αποτελεί μια μοναδικά ταπεινή εμπειρία»

Συνέντευξη Bill Tsamis (2012)
«Πίστευα πως οι Warlord είχαν πεθάνει... όμως οι οπαδοί κρατούν τη φλόγα αναμμένη»

  • SHARE
  • TWEET