Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του Tom Petty

O μουσικός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του τον περασμένο Οκτώβριο

22/01/2018 @ 17:02

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας, ο Tom Petty πέθανε από υπερβολική δόση φαρμάκων τα οποία έπαιρνε για να αντιμετωπίσει τους πόνους του σπασμένου γοφού του.

Η οικογένειά του ανάρτησε στο Facebook τα αποτελέσματα της αυτοψίας, η οποία και έδειξε ότι ο συνδυασμός φαρμάκων που έλαβε ο Petty ήταν παυσίπονα, ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά. Στο σώμα του βρέθηκαν μεγάλα ποσοστά φεντανύληςτης  ίδιας ουσίας που σκότωσε τον Prince το 2016.

Ο Petty έπασχε από εμφύσημα, είχε σπασμένο γοφό και προβλήματα στα γόνατά του, αλλά, σύμφωνα με την οικογένειά του, ήθελε να συνεχίσει να κάνει συναυλίες. Άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο Οκτώβριο, σε ηλικία 66 ετών.

«Τη μέρα που πέθανε, ο γοφός του έσπασε εντελώς, ο πόνος ήταν αφόρητος και αυτό οδήγησε στην υπερβολική δόση φαρμάκων. Ξέρουμε ότι αυτή η δήλωση μας θα επιφέρει αντιδράσεις σχετικά με τη χρήση οπιούχων φαρμάκων και ελπίζουμε να σώσουμε ζωές με αυτή. Πολλοί άνθρωποι που πέθαναν από υπερβολική δόση ξεκίνησαν να παίρνουν φάρμακα για έναν τραυματισμό ή δεν ξέρουν το πόσο επικίνδυνα είναι αυτά τα σκευάσματα.»

  • SHARE
  • TWEET