Νεκρός ο Tom Petty

Ο Αμερικανός rocker υπέστη καρδιακή προσβολή και βρέθηκε χωρίς σφυγμό στο σπίτι του

02/10/2017 @ 22:53

Ο Tom Petty έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. Ο Αμερικανός rocker βρέθηκε αναίσθητος και χωρίς να αναπνέει στο σπίτι του στο Μαλιμπού την Κυριακή έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή.

Ο τραγουδιστής και συνθέτης μπήκε στην εντατική, ο παλμός του επανήλθε για λίγο αλλά αποφασίστηκε να διακοπεί η μηχανική υποστήριξη, καθώς ο εγκέφαλος ήταν νεκρός.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Petty μαζί με την μπάντα του, τους Heartbreakers, ολοκλήρωσαν μια μεγάλη περιοδεία για τα 40 χρόνια από το ντεμπούτο τους και ο ίδιος δήλωσε πως πιστεύει πως ήταν η τελευταία μεγάλη περιοδεία τους. «Εχω μια εγγονή και θέλω να τη βλέπω, δεν θέλω να τη βγάζω άλλο στο δρόμο» είχε πει πριν λίγο καιρό...

Με τους Heartbreakers και τους σόλο δίσκους του, πούλησε πάνω από 80 εκατομμύρια αντίτυπα με μεγάλες επιτυχίες όπως τα "American Girl", "Refugee", "The Waiting",
"I Won't Back Down", "Runnin' Down a Dream", "Free Fallin'". Τα τρία τελευταία πρόηλθαν από τον πιο πετυχημένο δίσκο του "Full Moon Fever" το 1989.

Μέλος των Traveling Wilburys με τους George Harrison, Bob Dylan, Roy Orbison και τον συχνά συνεργάτη του Jeff Lynne, περιόδευσε με τον Bob Dylan στην True Confessions Tour το 1986, όταν ο Dylan επέλεξε τους Heartbreakers για μπάντα του.  Eίχε μάλιστα προτείνει στον Dave Grohl να γίνει ντράμερ του, αλλά εκείνος προτίμησε τους Foo Fighters. Οι δυο τους ξανασυνεργάστηκαν στο ντοκιμαντέρ "Sound City".

  • SHARE
  • TWEET