Tom Morello και Bloody Beetroots συνεργάζονται σε νέο EP

Ακούστε το πρώτο single με τη συμμετοχή των Pussy Riot κ.ά.

07/06/2021 @ 10:52

Ο Tom Morello ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου EP σε συνεργασία με τον The Bloody Beetroots.

Το άλμπουμ θα ονομάζεται "The Catastrophists", θα περιλαμβάνει επτά συνθέσεις και θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουνίου.

Ο κιθαρίστας των Rage Against The Machine, έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα από την σύμπραξή του με τον electronic μουσικό, αποκαλύπτοντας το κομμάτι "Radium Girls".

Το εν λόγω τραγούδι, του οποίου το video-clip μπορείτε να ακούσετε εδώ, περιλαμβάνει συμμετοχές από τις Pussy Riot, Mish Way (White Lung), Aimee Interrupter (The Interrupters) και Delila Paz (The Last Internationale), ενώ στη σύνθεση του κομματιού συμμετείχε, μεταξύ άλλων, η Jenny Beth (Savages).

Σχολιάζοντας την θεματική του single, o Morello ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τέσσερις σπουδαίες γυναίκες και μια συναρπαστική παραγωγή από τον The Bloody Beetroots δίνουν εκ νέου ζωή στην ιστορία των Radium Girls, των νεαρών εργατριών από το Illinois που έπεσαν θύματα ενός από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στην ιστορία της αμερικανικής βιομηχανίας. Περνούσα κάθε καλοκαίρι μου ως παιδί κοντά στην περιοχή του Illinois, εκεί όπου αυτά τα καταδικασμένα κορίτσια χρησιμοποιούσαν μπογιά με ράδιο για να κατασκευάζουν αυτά τα φωσφορίζοντα ρολόγια.

Στο τέλος τα κόκκαλά τους κυριολεκτικά κατέρρευσαν από τον καρκίνο, και ήταν τόσο τοξικά που θάφτηκαν μέσα σε φέρετρα με επένδυση από μόλυβδο. Κάθε χρόνο άφηνα λουλούδια στο μνήμα τους και αυτό το τραγούδι είναι αφιερωμένο σε αυτές τις ηρωίδες».

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του "The Catastrophists", στο οποίο θα περιέχεται και ένα remix της πρόσφατης συνεργασίας του Morello με τις Pussy Riot.

01. The Devil’s Infantry
02. Radium Girls (feat. Pussy Riot, Aimee Interrupter, Mish Way, and The Last Internationale)
03. Lightning Over Mexico (feat. Ana Tijoux)
04. Keep Going
05. Weather Strike (feat. Pussy Riot) [The Bloody Beetroots Remix]
06. Field Of Tigers
07. Mary Celeste

  • SHARE
  • TWEET