Νέα πατέντα του Spotify περιλαμβάνει καταγραφή ομιλίας με σκοπό την παροχή μουσικών προτάσεων

Σε ανακοίνωση της η υπηρεσία δήλωσε πως δεν αξιοποιεί όλες τις πατέντες της σε μελλοντικά προϊόντα

29/01/2021 @ 12:52

Το Spotify απέκτησε μια νέα πατέντα η οποία περιλαμβάνει τεχνολογία που αξιοποιεί την εκμετάλλευση ηχογραφήσεων της φωνής του εκάστοτε χρήστη, με σκοπό την παροχή κατάλληλων μουσικών προτάσεων.

Σύμφωνα με το World Business Worldwide, η πατέντα είχε εγκριθεί από τις 12 Ιανουαρίου, αν και η εταιρεία είχε καταθέσει πρόταση για απόκτησή της από το 2018.

Στην αίτηση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, το Spotify αναφέρει πως η τεχνολογία αναμένεται να συλλέγει ηχητικά αποσπάσματα, όπως φωνητικά και θόρυβοι στο βάθος, με σκοπό την επεξεργασία πληροφοριών αναφορικά με το φύλο των χρηστών, καθώς και τις συναισθηματικές τους καταστάσεις, την ηλικία και την προφορά, μεταξύ άλλων.

Η πατέντα συνεχίζει παρακάτω, εξηγώντας πως θα βασίζεται σε διακυμάνσεις της φωνής κατά την ομιλία, ταυτίζοντας τες με συναισθήματα. Παράλληλα, θα συλλέγει πληροφορίες και για το περιβάλλον στο οποίο θα βρίσκονται οι χρήστες.

Καταλήγοντας, η αίτηση επισημαίνει πως στον χώρο των streaming πλατφορμών, είναι σύνηθες φαινόμενο για αιτήσεις να περιλαμβάνουν ιδιότητες που σχετίζονται με την παροχή εξατομικευμένων προτάσεων στον εκάστοτε χρήστη.

Η πλατφόρμα, μέσω ενός εκπροσώπου της, νωρίτερα μες την ημέρα προχώρησε σε μια συμπληρωματική τοποθέτηση μέσω του Pitchfork, όπου δηλώνει πως διαθέτει αιτήσεις για εκατοντάδες πατέντες διαφόρων εφευρέσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αξιοποιούνται όλες τους σε μελλοντικά προϊόντα.

Δείτε επίσης:

"Justice At Spotify": Καμπάνια από μουσικούς και εργαζόμενους με πληθώρα αιτημάτων

  • SHARE
  • TWEET