Πλησιάζει το τέλος του SoundCloud;

Η εταιρεία συνεχίζει να σημειώνει ζημιές χρόνο με το χρόνο

15/02/2016 @ 13:15

Όπως αναφέρει το Music Business Worldwide, η πασίγνωστη υπηρεσία streaming μουσικής SoundCloud αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Βερολινέζικη εταιρεία σημείωσε για το 2014 ζημιές της τάξεως των 39,13 εκατ. ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα έσοδα ήταν μόλις 15,37 εκατ. ευρώ. Δεν είναι η πρώτη χρονιά βέβαια που το SoundCloud παρουσιάζει άσχημο οικονομικό αποτέλεσμα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι ετήσιες ζημιές ξεπερνούσαν τα έσοδα, άλλοτε σε μεγαλύτερο και άλλοτε σε μικρότερο βαθμό.

Soundcloud revenue vs loss

Παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα της, πάντως, η εταιρεία προχώρησε κατά το 2014 σε αύξηση του εργατικού της δυναμικού, το οποίο ανερχόταν τη χρονιά εκείνη στα 236 άτομα, και κατ' αυτόν τον τρόπο τα έξοδα μισθοδοσίας εκτοξεύτηκαν στα 17,9 εκατ. ευρώ (σημειώνοντας αύξηση 42,5%). Κι αν αναρωτιέστε σε τι επίπεδα κυμαίνονταν κατά μέσο όρο οι ετήσιες απολαβές των εργαζομένων τη συγκεκριμένη χρονιά, κρατηθείτε: 79.980 ευρώ!

Στην προσπάθεια του να παραμείνει ζωντανό και να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες, το SoundCloud ανακοίνωσε την έναρξη μιας επί πληρωμής υπηρεσίας, η οποία θα γίνει διαθέσιμη αργότερα μέσα στο 2016.

  • SHARE
  • TWEET