Στην ιδιοκτησία της Epic Games πέρασε το Bandcamp

Νέα εποχή για τη δημοφιλή μουσική πλατφόρμα που υφίσταται από το 2008

03/03/2022 @ 13:44

Με ανάρτησή του στο blog του Bandcamp, o συνιδρυτής και CΕΟ της μουσικής πλατφόρμας, Ethan Diamond, ανακοίνωσε πως το μέσο πέρασε στην ιδιοκτησία του ομίλου Epic Games.

Υπεύθυνη για τη δημιουργία του Fortnite καθώς και την τεχνολογία του Unreal Engine, η Epic Games σχολιάζοντας την κίνηση στο δικό της ιστολόγιο, εξήγησε πως μοιράζεται με το Bandcamp το όραμα της δημιουργίας ενός πολύπλευρου οικοσυστήματος, όπου οι πλατφόρμες στηρίζουν στο έπακρο τους καλλιτέχνες, επιτρέποντας τους να διατηρούν την πλειοψηφία των κερδών τους.

Όσον αφορά τη λειτουργία του Bandcamp, που συστάθηκε το 2008, o Diamond εξήγησε πως αυτό θα συνεχίσει να δρα ανεξάρτητα, με τους ίδιους όρους προς τους μουσικούς, ενώ οι δυνατότητές του καθώς και η "Bandcamp Friday" θα συνεχίσουν να υφίστανται.

Και οι δύο πλευρές, αποκάλυψαν πως παρασκηνιακά επιχειρούν με τη συνεργασία τους να επεκταθούν παγκοσμίως καθώς και να βελτιώσουν πτυχές των λειτουργιών του ιστότοπου, προσθέτοντας στην πορεία και μερικά νέα features, όπως εφαρμογών, επιλογών πληρωμής, κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός αυτό σηματοδοτεί ένα τέλος εποχής για την μουσική πλατφόρμα, με το μέλλον να αναμένεται να αποδείξει κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί των εμπλεκόμενων πλευρών.

  • SHARE
  • TWEET