Αναμνηστικά των Sex Pistols παραδίδονται στις φλόγες

O Joe Corre, γιος του μάνατζερ των Sex Pistols, Malcolm McLaren, διοργανωτής του event

28/11/2016 @ 12:23

Ο Joe Corre, ο γιος του μάνατζερ των Sex Pistols, Malcolm McLaren παρέδωσε στις φλόγες punk αναμνηστικά αξίας 5 εκατομμυρίων λιρών.

Μαζί με τη σχεδιάστρια μόδας και  μητέρα του, Vivienne Westwood, έβαλε φωτιά στα αντικείμενα στις όχθες του Τάμεση το περασμένο Σάββατο, στα πλαίσια της 40στης επετείου της κυκλοφορίας του ντεμπούτου single των Sex PIstols, "Anarchy In The UK".

Η «συμβολική» πράξη του Corre πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του event "Punk London" το οποίο επισημαίνει 40 χρόνια ανατρεπτικής κουλτούρας, με μια σειρά από show και εκθέσεις.
Το event έχει λάβει την υποστήριξη του δημάρχου του Λονδίνου, της βιβλιοθήκης του Λονδίνου και του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Σύμφωνα με το BBC, ο Corre είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος: «Το punk ποτέ δεν ήταν νοσταλγικό και κανείς δε μπορεί να αντλήσει πληροφορίες γι’ αυτό από το κάποιο μουσείο. Με το πέρασμα των χρόνων το punk έγινε ένα ακόμα εργαλείο του marketing. Η ψευδαίσθηση μιας διαφορετικής επιλογής. Μια διαφορετική όψη της συμβατικότητας».

Μέσα στα αντικείμενα που παραδόθηκαν στη φωτιά συγκαταλέγονται σπάνιες ηχογραφήσεις των Sex Pistols, ρούχα του Johnny Rotten και της Westwood και διάφορα άλλα.

Να θυμίσουμε πως ο John Lydon δεν είχε δει με «καλό μάτι» τη σκέψη του Corre, πριν από μερικούς μήνες που είχε ανακοινωθεί το event.

  • SHARE
  • TWEET