Οι psych-pop Heaters για πρώτη φορά ζωντανά στην Ελλάδα

Η μπάντα από το Michigan επισκέπτεται την Αθήνα στις 29 Φεβρουαρίου

19/01/2016 @ 09:34

Heaters + Nerrves - live @ 6 D.O.G.S - 29/2/16         

Η psych-pop μπάντα από το Michigan για πρώτη φορά στη χώρα μας, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου album τους, "Holy Water Pool"!

Τα τελευταία χρόνια, η garage-psych σκηνή ανθεί και κάθε μέρα φτάνουν στα αυτιά σου όλο και περισσότερα νέα σχήματα του είδους. Λίγες, όμως, μπάντες καταφέρνουν να συνδυάσουν επιτυχώς τις 60’s επιρροές τους και να αποδώσουν νέο ήχο, χωρίς να είναι επιτηδευμένα vintage. Οι Heaters είναι μία από αυτές και έρχονται στην χώρα μας, για πρώτη φόρα, για ένα και μοναδικό live, την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στο six d.o.g.s.!

Εισιτήρια προπωλούνται προς 10 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 14 ευρώ.

Διάθεση: 

Sound Effect Records, Σπύρου Τρικούπη 50 και Καλλιδρομίου, Εξάρχεια
The Lab Records, Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια
Rhythm Records, Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια 
Vinyl Microstore, Διδότου 34, Εξάρχεια 

Οι Andrew Tamlyn, Nolan Krebs και Joshua Korf αποτελούν τους Heaters. Το καλοκαίρι του 2013, οι Andrew και Nolan, φιλαράκια από το σχολείο, αποφασίζουν να μετακομίσουν στo Grand Rapids του Michigan για να ξεκινήσουν να δουλεύουν εκεί το σχήμα τους. Γείτονας τους στην νέα πόλη ο Joshua και δεν αργεί η στιγμή που ξεκινούν να γράφουν και να ηχογραφούν ως τρίο στo home studio τους. 

Μέσα σε μόλις ένα έτος ηχογραφούν μερικά homemade EPs, splits, 10ιντσα και συμμετέχουν στην psych συλλογή της Stolen Body “Vegetarian Meat”. Ο ήχος τους είναι ένα πλούσιο μείγμα μελωδιών τύπου Allah-Las και fuzz αγριάδας τύπου Ty Segall. Παίρνουν όλα τα καλά στοιχεία της garage και psych σκηνής των 60s, τα μεταχειρίζονται με σεβασμό και τα μετατρέπουν σ’ένα ζωντανό, μοντέρνο ήχο. Από την psych σκηνή του Michigan, ηχητικά είναι πιο κοντά στους Bad Indians ή τους People’s Temple, παρά στους Sisters of Your Sunshine Vapor ή τους Haunted Leather. 

Οι συναυλίες που κλείνουν πολλαπλασιάζονται και συμμετέχουν και σε διάφορα φεστιβάλ, από τα οποία αξίζει να αναφέρουμε το SXSW και το Austin Psych Festival. Στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, κυκλοφόρησαν μέσω της Beyond Beyond is Beyond Records το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο “Holy Water Pool” το οποίο πολύ γρήγορα κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτικών.

“Heaters' debut is near perfect; here's hoping they won't cool down anytime soon.”
(exclaim.ca)

“It’s fun as hell to listen to”
(slug magazine)

“sticky, trippy” 
(Fader)

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Nerrves, μία  garage-punk μπάντα που σχηματίστηκε το 2013 στην Αθήνα, όταν ένας σεισμός κατέστρεψε ολοσχερώς μία πόλη στον Καναδά. Περιοδική ασθένεια, ανάγκη για βάθος, ταξίδι στον 38ο παράλληλο. Μπύρα, καπνός και απομόνωση. Μετά από αρκετές συναυλίες, τον Ιούλιο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ΕP (Pest) στην Dia De Los Muertos Records που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET