Κοντσέρτο πιάνου θα κυκλοφορήσει ο Serj Tankian

Ο διάσημος frontman ολοκλήρωσε το μουσικό έργο κατά τη διάρκεια της καραντίνας

14/06/2021 @ 11:47

Με ανακοίνωση στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Serj Tankian αποκάλυψε την κυκλοφορία ενός κοντσέρτου πιάνου.

Συγκεκριμένα, ο frontman των System Of A Down θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 18 Ιουνίου το, διάρκειας 24 λεπτών, "Disarming Time - A Modern Piano Concerto", το οποίο ο μουσικός συνέθεσε και ολοκλήρωσε κατά την περίοδο του lockdown.

Σχολιάζοντας την ιδιαίτερη αυτή πρωτοβουλία, ο Tankian ανέφερε:

«Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που θα μοιραστώ αυτή τη μοναδική μουσική δουλειά που ολοκλήρωσα μέσα στο lockdown. Προκάλεσα τον εαυτό μου να ενώσω διάφορες μουσικές ιδέες σε ένα μακροσκελές, 24 λεπτών μοντέρνο κοντσέρτο πιάνου. Εδώ μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση».

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα μες την χρονιά, σε συνέντευξή του στο Revolver, o Tankian είχε σχολιάσει την συνθετική του προσέγγιση για την εν λόγω κυκλοφορία δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Δημιουργικά, είχα πάντα αυτή την ντανταϊστική αίσθηση, την ενέργεια του Zappa, όπου ακόμη και ένα κοντσέρτο πιάνου 24 λεπτών ήταν επί της ουσίας μείξη και κολλάζ διαφορετικών ιδεών που παντρεύονταν χωρίς να είχαν κάποια πρότερη ηχητική σχέση, την οποία προσπάθησα να κάνω να πετύχει. Στιχουργικά και όχι μόνο μουσικά, μιας και σε αυτόν τον τομέα τα περισσότερα έχουν ήδη ακουστεί. Είναι αυτό που έλεγε ο John Lennon, πως όλα τα τραγούδια έχουν ήδη γραφτεί. Είναι ενδιαφέρον να συμβιώνουν πράγματα που συνήθως δεν συνεργάζονται».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μες την χρονιά ο Tankian κυκλοφόρησε το "Elasticity" EP.

 

  • SHARE
  • TWEET