Ο Andreas Kisser θυμάται την audition του για τους Metallica

Ο ιθύνων νους των Sepultura τη χαρακτήρισε μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής του

23/09/2020 @ 14:15

Σε πρόσφατη συνέντευξή του με τον Ted Aguilar των Death Angel, ο ιθύνων νους των Sepultura, Andreas Kisser, ανακάλεσε στη μνήμη την περίφημη audition του το 1992 ως κιθαρίστας για τους Metallica.

Σε μια εμφάνιση των Metallica στις 8 Αυγούστου 1992, ο James Hetfield ως γνωστό, υπέστη εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού όταν βρέθηκε κοντά σε πυροτεχνικό εξοπλισμό επί σκηνής. Για το υπόλοιπο της περιοδείας αδυνατούσε να παίξει κιθάρα, με τον ρόλο να αναλαμβάνει ο κιθαρίστας των Metal Church, και τεχνικός των Metallica, John Marshall.

O Andreas Kisser, είχε βρεθεί πολύ κοντά στο να αναλάβει την θέση, ενώ εξιστόρησε την, ιδιαίτερη εμπειρία του:

«Τι προνόμιο! Ο Phil Rind των Sacred Reich ήταν πολύ καλός φίλος με τον Jason Newsted. Και ήμουν και εγώ καλός φίλος με τον Rind, περιοδεύσαμε μαζί για το "Arise", και αγαπάμε τους Metallica. Θυμάμαι να ήμασταν από τους λίγους που είχαμε υπερασπιστεί το "Black Album" όταν είχε κυκλοφορήσει. Οι οπαδοί του thrash metal μιλούσαν για ξεπούλημα αλλά εμείς το υπερασπιστήκαμε. Μου αρέσει να παίζω διασκευές, ήταν και ο λόγος που έμαθα κιθάρα. Ο Phil ήξερε πόσο καλά μπορούσα να παίξω πολύ υλικό των Metallica.

Bέβαια το να παίζεις κομμάτια τους, με τους ίδιους τους Metallica είναι άλλου είδους εμπειρία. Ήταν τόση η πίεση. Παίζεις με τους φίλους σου το "Seek And Destroy" και είναι υπέροχο. Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και είναι ο Lars και σου λέει, δεν θα παίξουμε το "Seek And Destroy", αλλά, ας πούμε, το "the Shortest Straw". Και το κάναμε. Αυτό, το "One", "Nothing Else Matters", "Enter Sandman", φίλε ανατριχιάζω και μόνο στην ανάμνηση.

Ο Jason με είχε καλέσει και με υποδέχθηκαν όλοι εξαιρετικά. Με είχε πάρει τηλέφωνο να μου πει πως προετοιμάζονταν για μια συναυλία στο Denver και δοκιμάζανε τους πάντες. Και το θαύμασα αυτό. Οι Metallica είναι τεράστιοι από κάθε άποψη, ακόμη και στη νοοτροπία τους. Δοκιμάζανε τους πάντες, ακόμη και εμένα, ένα κιθαρίστα από τη Βραζιλία.

Πήρα την Charvel κιθάρα μου μπήκα στο αεροπλάνο και πήγα στο Colorado. Με περίμενε μια λιμουζίνα με το όνομά μου και με πήγε στην αρένα. Ο πρώτος που συνάντησα ήταν ο Kirk Hammett. Με ρώτησε αν είμαι καλά, μιας και είχα ταξιδέψει από τη Βραζιλία. Ήμουν πολύ ήρεμος. Πρώτα έπαιξα το "Enter Sandman", και ήταν τέλειο, ενθουσιάστηκαν μέχρι και οι τεχνικοί. Ακούγανε απ' έξω και νόμιζαν πως η μπάντα έκανε πρόβα!

Έμεινα και για την επόμενη, τελική μέρα. Ήμασταν μόνο εγώ και ο John Marshall. Το θεώρησα μεγάλη προσωπική μου νίκη, παρ' όλο που τελικά δεν πήρα τη δουλειά. τα τραγούδια του "Black Album" ήταν πολύ φρέσκα για μένα τότε. Το "Unforgiven" είχε πολλές λεπτομέρειες που δεν ήξερα και ο John ήταν ήδη έτοιμος. Είναι Αμερικανός, φίλος και συνεργάτης με την μπάντα.

Όμως, είχαν την επόμενη μέρα ένα meeting για να αποφασίσουν, τόσο κοντά έφτασα. Ήμουν τόσο κοντά να περιοδεύσω με τους Metallica, έχοντας μαζί τους Guns N' Roses και τους Faith No More. Ήταν όμως μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Και σήμερα είμαστε ακόμη φίλοι, είναι φανταστικό!»

Υπενθυμίζουμε πως οι Sepultura κυκλοφόρησαν στις αρχές του έτους το εξαιρετικό "Quadra".

  • SHARE
  • TWEET