O Scott Gorham αποχωρεί από τους Black Star Riders

Ο σπουδαίος κιθαρίστας επιθυμεί να επικεντρωθεί στους Thin Lizzy

21/09/2021 @ 13:53

Οι Black Star Riders ανακοίνωσαν την ένταξή τους στο δυναμικό της Earache Records.

Το hard rock σχήμα που δημιουργήθηκε το 2013 από πρώην μέλη των Thin Lizzy, έχει κυκλοφορήσει έκτοτε τέσσερις δίσκους με τη Nuclear Blast, και πλέον εισέρχεται στην οικογένεια της Earache, η οποία αν και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην άνθιση του extreme metal στα '80s και '90s, πλέον δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο του hard rock, αποτελώντας σημαντικό κεφάλαιο στις καριέρες σχημάτων όπως οι Rival Sons, The Temperance Movement, αλλά και σε ανερχόμενα όπως οι The Dust Coda.

Η είδηση όμως συνοδεύεται από την ανακοίνωση του ιδρυτη της μπάντας και θρυλικού κιθαρίστα, Scott Gorham, πως δεν θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος της. Ο επόμενος δίσκος του σχήματος θα περιλαμβάνει διαφοροποιημένο line-up, με τον μουσικό να αποχωρεί από το συγκρότημα.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο frontman Ricky Warwick, ανέφερε:

«Μας λυπεί το γεγονός πως ο Scott αποχωρεί, αλλά συζητήσαμε για ένα επιβεβαρυμένο πρόγραμμα περιοδειών και αποφάσισε πως θα ήθελε να επικεντρωθεί στους Thin Lizzy. Πως να φέρεις αντίρρηση σε ένα θρύλο; Του ευχόμαστε τα καλύτερα και ανυπομονούμε να ξαναδούμε τους Thin Lizzy στη σκηνή!»

Στο νέο δίσκο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023, τα τύμπανα θα αναλάβει ο Zak St. John, ενώ ο Gorham δεν θα αντικατασταθεί από νέο μέλος, με τους Warwick και Christian Martucci να μοιράζονται την κιθαριστική δουλειά.

  • SHARE
  • TWEET