Ο Ross The Boss «Παγκόσμιος Πρεσβευτής του Metal»

Ο πρώην κιθαρίστας των Manowar θα τιμηθεί από το Hall Of Heavy Metal History μπροστά στους 75.000 θεατές του Wacken Open Air

28/06/2017 @ 18:08

Το Wacken Open Air, ένα από τα μεγαλύτερα heavy metal φεστιβάλ, και το Hall Of Heavy Metal History ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εντάξουν τον θρυλικό κιθαρίστα Ross 'The Boss' Friedman στο Hall Of Heavy Metal History.

Σε μια ειδική τελετή που θα λάβει χώρα στις 3 Αυγούστου, ο Friedman θα χρησθεί «Παγκόσμιος Πρεσβευτής του Metal» ("Global Metal Ambassador") μπροστά σε 75.000 κόσμου που θα παρακολουθήσει το φεστιβάλ στο Wacken της Γερμανίας. 

Μαζί με τον Ross, θα ανέβουν στην σκηνή εκπρόσωποι της AFM Records, επίσημοι της διοργάνωσης και αντιπρόσωποι του Hall Of Heavy Metal History.

«Είναι μεγάλη τιμή για μας να ενωθούμε με το Wacken Open Air για να τιμήσουμε με την σειρά μας τον Ross The Boss με την διάκριση του Παγκόσμιου Πρέσβη του Metal», δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Hall Of Heavy Metal History, Pat Gesualdo. «Αν κάποιος αξίζει αυτό το βραβείο, τότε αυτός είναι σίγουρα ο Ross. Δουλεύει εξαιρετικά σκληρά για δεκαετίες για να διατηρήσει το metal ακμάζον.»

Κάθε Ιανουάριο, εμβληματικοί μουσικοί και προσωπικότητες της μουσικής βιομηχανίες εντάσσονται στο πάνθεον του Hall Of Heavy Metal History, που έχει την βάση του στο Anaheim της Καλιφόρνια.

Ένας από του σπουδαίους κιθαρίστες του metal, ο Friedman έκανε όνομα με τους The Dictators, προτού συνεργαστεί για μικρό χρονικό διάστημα με την Γαλλική μπάντα Shakin' Street. Κατόπιν έγινε ευρέως γνωστός για την δουλειά του με τους Manowar. Ως ιδρυτικό μέλος, ο Ross ηχογράφησε μαζί τους έξι άλμπουμ, πριν αποχωρήσει μετά την κυκλοφορία του "Kings Of Metal", το 1988. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με τους Manitoba's Wild Kingdom, τους Brain Surgeons και τους The Spinatras. Πλεόν δραστηριοποιείται ως κιθαρίστας στους Death Dealer και ως πεικεφαλής της προσωπικής του μπάντας, τους Ross The Boss.

Ο Ross The Boss επισκέφθηκε πρόσφατα την χώρα μας, ως headliner στην πρώτη μέρα του φετινού Up The Hammers Festival. Διαβάστε εδώ την ανταπόκριση.

  • SHARE
  • TWEET