Χήρα Ronnie James Dio: «Γελοία και αηδιαστική» η προσπάθεια του Gene Simmons να κατοχυρώσει το devil horns

Ο Simmons διεκδικεί την αγαπημένη χειρονομία των απανταχού rockers και metalheads

16/06/2017 @ 13:25

Η Wendy Dio σχολίασε με καυστικό τρόπο την προσπάθεια του Gene Simmons των Kiss να κατοχυρώσει την γνωστή χειρονομία των devil horns, χαρακτηρίζοντας την κίνησή του αυτή «γελοία».

Η χήρα του μακαρίτη Ronnie James Dio, ο οποίος έχει ευρέως πιστωθεί την δημοφιλία της εν λόγω χειρονομίας – με σταθερή πλέον την εμφάνισή της στις rock και metal συναυλίες για δεκαετίες-, δήλωσε: «Το να προσπαθείς να βγάλεις λεφτά από κάτι τέτοιο είναι αηδιαστικό. Ανήκει σε όλους και δεν ανήκει σε κανέναν... Πρόκειται για δημόσιο αγαθό, δεν πρέπει να γίνει εμπορικό σήμα».

«Είναι γελοίο, πιστεύω, για να είμαι ειλικρινής», συνέχισε, δίνοντας την χαριστική βολή. «Πιστεύω πως γελοιοποίησε εντελώς τον εαυτό του. Είναι αηδιαστικό, τί ακριβώς θέλει να πετύχει;».

Ο Ronnie James Dio, ο οποίος και δεν χρησιμοποιούσε επί σκηνής την χειρονομία παρά μόνο μετά την εισαγωγή του στις τάξεις των Black Sabbath το 1979, αρνήθηκε στο παρελθόν να του πιστωθεί το γνωστό σύμβολο, εξηγώντας σε συνέντευξή του του 2001: «Είναι σαν να λέω ότι ανακάλυψα τον τροχό. Είμαι βέβαιος πως κάποιος άλλος το έκανε, παλιότερα. Νομίζω πρέπει να πείτε ότι το έκανα μόδα».

Κάποτε είχε πει ο Ronnie: «Ο Gene Simmons θα σας πει ότι το εφηύρε ο ίδιος. Αλλά πάλι, ο Gene εφηύρε και την αναπνοή και τα παπούτσια και όλα τ’ άλλα»!

Ο Simmons κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας την περασμένη εβδομάδα στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ για να κατοχυρώσει την αγαπημένη χειρονομία rockers και metalheads, κατά την οποία ο δείκτης και το μικρό δάχτυλο του ενός χεριού σχηματίζουν «κέρατα», ενώ τα δύο μεσαία δάχτυλα κρατούνται κλειστά από τον αντίχειρα.

Στην υπογεγραμμένη έκθεσή του αναφέρει ότι πιστεύει πως «κανείς άλλος ιδιώτης, εταιρεία ή οργανισμός δεν έχει δικαίωμα χρησιμοποιεί εμπορικά το περιγραφόμενο, ούτε ίδιο ως περιγράφεται, ούτε και παραλλαγμένο».

Εν τω μεταξύ, ο περιγραφόμενος συμβολισμός σημαίνει «Σ’αγαπώ» στην αμερικανική Νοηματική γλώσσα και είναι πολύ παρόμοιος με την κίνηση που κάνει ο υπερήρωας των κόμιξ Spiderman για να ενεργοποιήσει τις υπερδυνάμεις του. Επίσης, στο εξώφυλλο του single των Beatles "Yellow Submarine/Eleanor Rigby" του 1966, ο John Lennon απεικονίζεται να κάνει την χειρονομία, μία δεκαετία κοντά πριν καν δημιουργηθούν οι Kiss.

  • SHARE
  • TWEET