Ο Roger Waters για τα σόλο του David Gilmour

O μουσικός διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να βρίσκει τα σόλο του "Dark Side Of The Moon" «απαίσια»

20/02/2023 @ 14:04

Το γεγονός πως η διαμάχη μεταξύ των David Gilmour και Roger Waters όπως φαίνεται μαίνεται ακόμα, δεν εμπόδισε τον δεύτερο να υπερασπιστεί τον πρώτο με ανάρτησή του.

Ο Waters τοποθετήθηκε δημόσια, φερόμενος εναντίον άρθρου της ιστοσελίδας "The New Statesman", το οποίο στα πλαίσια μιας ανάλυσης των πρόσφατων τεκταινόμενων μεταξύ των δύο ανδρών, σχολιάζει την είδηση που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με την επιλογή του Waters να επανηχογραφήσει το "Dark Side Of The Moon".

Συγκεκριμένα, ο Waters διευκρίνησε πως ουδέποτε θεώρησε τα κιθαριστικά σόλο του "Dark Side Of The Moon" απαίσια ώστε να τα παραλείψει, ενώ στον αντίποδα υπερασπίστηκε τον εμβληματικό τους χαρακτήρα, αποθεώνοντας τον David Gilmour:

«Υπάρχει ένα απαράδεκτο άρθρο στο "The New Statesman", γραμμένο, αν μπορείς να το αποκαλέσεις αυτό γράψιμο, από έναν τύπο ονόματι Stuart Maconie. Είναι το συνηθισμένο ύφος, γεμάτο ανυπόστατα πράγματα. Εκεί που αναφέρεται στη νέα ηχογράφηση που έκανα του "Dark Side Of The Moon", γράφει, με ένα κύρος που δεν το έχει κερδίσει, για τη διαδικασία που ακολούθησα κατά τις ηχογραφήσεις, και λέει, παραθέτω, πως: "μέρος της διαδικασίας περιλαμβάνει την αφαίρεση, από τον Waters, τα απαίσια κιθαριστικά σόλο του Gilmour". Δεν ξέρω ποιου είναι τα λόγια τα οποία παραθέτει, αλλά σίγουρα δεν είναι δικά μου​. 

Ήμουν εκεί, αγαπώ τα σόλο του Gilmour στο "DSOTM", και τα δύο, καθώς και στο "Wish You Were Here", και στο "The Wall", και στο "Final Cut". Από την, υποκειμενική μου άποψη, τα σόλο του Dave σε αυτά τα άλμπουμ συγκροτούν μια συλλογή από μερικά από τα καλύτερα σόλο στην ιστορία του Rock And Roll. Οπότε, Stuart Maconie, μικρέ ηλίθιε, την επόμενη φορά διασταύρωσε όσα αναφέρεις ή αντιγράφεις, πριν πας να τυπώσεις».

Δείτε επίσης:

Νέα εκδοχή του "Comfortably Numb" αποκάλυψε ο Roger Waters

  • SHARE
  • TWEET