Robert Plant: «Τα φωνητικά μου σε ορισμένα κομμάτια των Led Zeppelin είναι απαίσια»

Το "Babe I’m Gonna Leave You" και η λατρεία για τη μουσική των Βερβέρων

03/11/2017 @ 13:06

Ο Robert Plant που πρόσφατα κυκλοφόρησε το τελευταίο στούντιο άλμπουμ του, "Carry Fire", μίλησε στον Guardian για τη ζωή και την καριέρα του.

O μεγάλος τραγουδιστής αποκάλυψε πως δεν είναι fan ορισμένων φωνητικών από τις πρώτες του ηχογραφήσεις με τους Led Zeppelin.

«Ακούω τραγούδια της πρώτης περιόδου των Led Zeppelin και σε μερικά τραγούδια όπως το "Babe I’m Gonna Leave You" βρίσκω τα φωνητικά μου… απαίσια. Θα ήταν καλύτερα αν το βούλωνα».

Σε άλλο σημείο της κουβέντας ο Plant αναφέρθηκε στην αγάπη του για την μουσική της Βορείου Αφρικής, την οποία πρωτανακάλυψε σε ένα ταξίδι του στο Μαρακές, το 1972. Όπως σημείωσε συνεχίζει να πηγαίνει τακτικά στο Μαρόκο προς αναζήτηση έμπνευσης.

«Λατρεύω το μπεντίρ. Σε βοηθάει να ξεφορτωθείς τα 4/4 της rock. Σε ταξιδεύει σε άλλους κόσμους. Αν και παίζοντάς το έχω καταστρέψει εντελώς τον αντίχειρά μου».

Τέλος ο τραγουδιστής ανέφερε πως αυτό που έχει παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια είναι η διείσδυση της δυτικής μουσικής στους παραδοσιακούς ήχους.

«Ακούω την ανάπτυξη συγχορδιών των Coldplay στο Μαρακές και κοντεύει να μου… στρίψει. Αυτό από το οποίο προσπαθώ να ξεφύγω, αρχίζει και αναπτύσσεται στην Αφρική. Ευτυχώς πάντα υπάρχει η μουσική των Βερβέρων».

  • SHARE
  • TWEET