Ακυρώνεται το φετινό Glastonbury Festival

Παράλληλα, ο ιδρυτής του Hellfest δηλώνει απαισιόδοξος για την φετινή εκδοχή του

22/01/2021 @ 12:39

Όπως φαίνεται, παρά τις εξελίξεις όσον αφορά τους εμβολιασμούς γύρω από την πανδημία του Covid-19, η πραγματοποίηση σημαντικών και μεγάλων μουσικών φεστιβαλ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει εμπόδια.

Έτσι, έπειτα από την εκ νέου αναβολή του Roadburn 2021, για την οποία μπορείτε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες εδώ, ήρθε η ακύρωση του φετινού Glastonbury Festival.

Οι διοργανωτές του διάσημου φεστιβάλ, με ανακοίνωσή τους σημείωσαν:

«Με μεγάλη θλίψη, πρέπει να ανακοινώσουμε πως το προγραμματισμένο για φέτος Glastonbury δεν θα διεξαχθεί, με αποτέλεσμα αυτή η χρονιά να είναι ακόμη μια απραξίας για εμάς. Παρά τις προσπάθειές μας να κινήσουμε Γη και ουρανό, μας έχει καταστεί σαφές πως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί φέτος το φεστιβάλ. Συγγνώμη που σας απογοητεύσαμε».

Πληροφορίες για τους κατόχους των εισιτηρίων αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του φεστιβάλ, με την διοργάνωση να ευελπιστεί πως θα μπορεί να επανορθώσει το 2022.

Οι διοργανωτές κατέληξαν τελευταία στιγμή στην εν λόγω απόφαση, μιας και μέχρι τις 4 Ιανουαρίου υποστήριζαν πως δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο στον ορίζοντα.

Παράλληλα, στη δημοσιότητα ήρθε ένα σχόλιο του ιδρυτή του Hellfest, αναφορικά με την ακύρωση του βρετανικού φεστιβάλ:

«Αυτό είναι πολύ κακό σημάδι».

Το Γαλλικό φεστιβάλ έστειλε πρόσφατα μια επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού της χώρας του, διερωτώμενο για το αν τελικά θα είναι σε θέση να διεξαχθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση.

Μιλώντας στο France Inter, ο διοργανωτής του διάσημου metal φεστιβάλ, σχόλιασε:

«Είμαι λίγο απαισιόδοξος αναφορικά με την όλη κατάσταση, κυρίως επειδή σε ένα hard rock φεστιβάλ θα είναι δύσκολο να οριοθετηθεί ο κόσμος και να περιοριστούν οι επαφές.

Σε ανοιχτό χώρο, στα μέσα του καλοκαιριού, έπειτα από την εμβολιαστική καμπάνια, γιατί όχι και ένα τεστ PCR και να διεξαχθεί; Θα πρέπει να το συζητήσουμε με τους αρμόδιους».

  • SHARE
  • TWEET